Dauwtrappen op het Hulshorsterzand op de Veluwe


-advertentiepositie-



Dauwtrappen op het Hulshorsterzand op de Veluwe

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Word wakker met de geluiden van de ontwakende vogels en sluit de ochtend af met een eenvoudig ontbijt in de natuur. De boswachter neemt Word wakker met de geluiden van de ontwakende vogels en sluit de ochtend af met een eenvoudig ontbijt in de natuur. De boswachter neemt je in de vroege ochtend mee naar het stuifzand, de langste beek van de Veluwe en de Leuvenumse Bossen tussen Nunspeet en Ermelo op de Veluwe.. Je hebt geen moeite met vroeg opstaan en bent echte vroege vogel. Je stapt je bed uit en even later sta in het bos met het gefluit en gekwetter van de ontwakende vogels om je heen. Hamerende spechten, roepende uilen en zingende zangvogels doen hun best om jou te imponeren. Wil je echt even wakker worden? Stap dan met blote voeten de langste beek van de Veluwe in.

Je sluit de ochtend af met een eenvoudig ontbijt in de natuur. 
 
Dauwtrappen op Hemelvaartsdag is een oude traditie. Vroeger dansten mensen op deze dag in alle vroegte blootsvoets door het gras. Het dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben. Hier zou de naam 'dauwtrappen' dan ook vandaan komen. 

Praktische informatie

  • Speciale dieetwensen? Mail deze na aanmelding bij de boswachter via: i.vankampen@natuurmonumenten.nl

  • Vanwege de weersomstandigheden, of wanneer er te weinig deelnemers zijn kan deze excursie geannuleerd worden. We raden je aan een telefoonnummer achter te laten bij de boeking zodat we je tijdig kunnen bereiken

  • Honden zijn niet toegestaan

  • Trek stevige (wandel)schoenen aan

  • Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen

  • Er zijn ook vegetarisch belegde broodjes

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Dauwtrappen op het Hulshorsterzand op de Veluwe
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.