1

Varen naar vogelparadijs de Pot


-advertentiepositie-



Varen naar vogelparadijs de Pot

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een bijzondere vaarttocht door ht vogelrustgebied van de Nieuwkoopse Plassen. Een bijzondere vaarttocht door hét vogelrustgebied van de Nieuwkoopse Plassen. . Dit jaar varen we een beperkt aantal keren naar hét vogelparadijs van de Nieuwkoopse Plassen. Tijdens de vaartocht maak je volop mee hoe kolonievogels samenleven. 

Fladderen

Aalscholvers, purperreigers, lepelaars en zwarte sterns fladderen om ons heen. Visdiefjes duiken in het water. Een boottocht naar de Pot is een ervaring die je nooit meer vergeet!

Rustgebied

Tijdens deze tocht vaart fluisterboot Blauwjantje door een gebied dat normaal gesproken niet toegankelijk is. De Pot is namelijk een rustgebied voor broedende vogels. Met deze unieke excursie van Natuurmonumenten maak je op gepaste afstand kennis met de broedende kolonies in de Pot.

Praktische informatie

  • We varen met een open fluisterboot. Neem regenkleding mee als er neerslag wordt verwacht. In de maanden mei en juni is het verstandig een anti-muggenmiddel mee te nemen.
  • Wees minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig. 
  • Deze vaartocht duurt ongeveer 2 uur.
  • Opgelet! De boot vertrekt niet vanaf restaurant Tijsterman, maar vanaf parkeerplaats de Loswal aan de Simon van Capelweg 111, in Noorden.
  • Vergeet je verrekijker en fotocamera niet
  • Bij (zeer) gevaarlijk weer kan Natuurmonumenten besluiten om de vaartocht te annuleren. U wordt hierover uitsluitend per e-mail geïnformeerd. Controleer voor aanvang van de tocht dus altijd uw e-mailinbox.
  • Het last minute telefoonnummer is uitsluitend vanaf één uur voor aanvang van deze vaartocht bereikbaar. Voor die tijd heeft het geen zin om dit nummer te bellen. 
  • Voor algemene vragen kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met onze afdeling Ledenservice via (033) 479 71 11. Controleer voor aanvang van de tocht dus altijd uw e-mail.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Varen naar vogelparadijs de Pot
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.