Nationale Zilverdag




Nationale Zilverdag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De Nationale Zilverdag is altijd een feest! Kom zeker langs op 6 juni op Vesting Schoonhoven! Wie Schoonhoven zegt, zegt Zilverstad. Al eeuwenlang wordt het maken van sieraden, zilveren voorwerpen en zilverkunst geassocieerd met de stad Schoonhoven. Jaarlijks bezoeken op Tweede Pinksterdag meer dan 20.000 mensen de Zilverdag en dus de Zilverstad. En elk jaar is het op die dag weer een feest om juist dan door onze oude middeleeuwse vestingstad te dwalen.

Nationale Zilverdag 2022
Op maandag 6 juni 2022 ben je van harte welkom op eindelijk weer een live Zilverdag mee te vieren Het is elk jaar feest om op die dag door onze middeleeuwse vestingstad te dwalen

Wat is het geheim van de Nationale Zilverdag? Alle ateliers van goud- en zilversmeden zijn open en vanuit meer dan 140 locaties, kramen en paviljoens laten goud- en zilversmeden, graveurs en edelsteendeskundigen de geheimen van hun vak zien. Vakschool Schoonhoven geeft voorlichting, het Zilvermuseum biedt allerlei extras en er zijn exposities en demonstraties. Het zilver in al zijn facetten is hier te bewonderen. Op de Nationale Zilverdag vindt ieder iets wat hem en zeker ook hr aanspreekt, verrast of verrijkt.

Op de hoogte blijven van de Nationale Zilverdag?
Blijf op de hoogte via Facebook, Instagram en onze digitale nieuwsbrieven. Wilt u deze laatste ontvangen? Stuur uw naam en e-mailadres dan naar communicatie@zilverdag.nl.

Digitale Zilverdag
In 2020 en 2021 kon de Nationale Zilverdag niet veilig georganiseerd worden. Via verschillende kanalen volgden kijkers op Tweede Pinksterdag 2021 de online editie van de jaarlijkse Nationale Zilverdag.
De stream van de Digitale Zilverdag 2021 blijft zichtbaar. Geniet mee

 Bezoek www.zilverdag.nl

Nationale Zilverdag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.