1

Voorjaarswandeling in Quackjeswater




Voorjaarswandeling in Quackjeswater

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandel mee rond het Quackjeswater in Voornes Duin en geniet van het late voorjaar. Je wordt verrast door de bloemenrijkdom in het gebie Wandel mee rond het Quackjeswater in Voornes Duin en geniet van het late voorjaar. Je wordt verrast door de bloemenrijkdom in het gebied en door de vele vogels die hier verblijven.. Tijdens deze wandeling door het gevarieerde Quackjeswater zie en hoor je het late voorjaar. Zowel het plantenleven is zichtbaar, de vele insecten maar ook de diverse soorten vogels die dit gebied aandoen. We wandelen rond het meer naar het uitkijkpunt met goed zicht op de kolonie lepelaars.

Vogels, vogels, vogels in Voornes Duin

Het voorjaar kleurt de natuur weer groen. Tijdens de wandeling genieten we hiervan en van de vogelrijkdom. Als het meezit hebben we nog goed zicht op de broedkolonie lepelaars en aalscholvers. Met een beetje geluk ontdekken we ook nog een paar kleine zilverreigers.

Plantenrijkdom

Wist je dat meer dan de helft van alle soorten Nederlandse wilde planten voorkomt in Voornes Duin? Langs de wandelpaden bloeien bijvoorbeeld de bijzondere hondstong en koninginnekruid. In de duinvalleien groeien soorten als parnassia en slanke gentiaan. Al deze planten trekken in het voorjaar veel vlinders aan. Gewone soorten, zoals de dagpauwoog en het bont zandoogje. Maar ook zeldzame soorten als het koevinkje en de kleine parelmoervlinder. Kortom je komt ogen te kort!

Tips van de boswachter tijdens deze wandeling

  • Neem je verrekijker mee
  • Trek stevige, dichte wandelschoenen aan
  • De wandeling duurt maximaal 2 uren
  • Je kunt gratis parkeren

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Voorjaarswandeling in Quackjeswater
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.