College MuseumJeugdUniversiteit


-advertentiepositie-



College MuseumJeugdUniversiteit

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Van ’t Lindenhoutmuseum doet mee aan de MuseumJeugdUniversiteit. Op zondag 3 juli 2022 om 11:00 uur geeft Jan Brauer een college voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Het college gaat over kinderen, oorlog en bevrijders.

In september 1944 wonen in de grote Weesinrichting Neerbosch zo’n 500 kinderen, van peuter tot puber. Ook zijn er tientallen kinderen van personeelsleden bij. De inrichting ligt dichtbij de militair belangrijke bruggen over het Maas-Waalkanaal. Het oorlogsgeweld van de meidagen van 1940 hebben ze door een korte evacuatie kunnen vermijden. Tijdens de bezetting vordert een groepje Duitse soldaten de kerk en de watertoren als uitkijkpost. In september ’44 verschijnen honderden bevrijders op het terrein van de inrichting en vestigen er hun hoofdkwartier. Dit maakt grote indruk. Deze Britse militairen – eerst Guards Amoured Division, later Polar Bears – komen met kanonnen en wapens, maar ook met sigaretten en muziek. Historicus Jan Brauer vertelt ons deze ochtend wat zich hier heeft afgespeeld aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Aanmelden? Dat kan door te mailen naar info@vantlindenhoutmuseum.nl. Deelname kost 5 euro per persoon. Kijk voor meer informatie op de website van de MuseumJeugdUniversiteit.

 Bezoek vantlindenhoutmuseum.nl

College MuseumJeugdUniversiteit
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.