Zondag in Maassluis - historische schepen on tour




Zondag in Maassluis - historische schepen on tour

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Deze zomer gaan historische schepen van Sleepboothaven Maassluis en het Maritiem Museum Rotterdam ‘on tour’ en bezoeken ze elkaars thuishaven. In Maassluis kunnen de opvarenden genieten van de festiviteiten rondom de haven en het historische centrum van de stad tijdens het evenement ‘Zondagen in Maassluis’. Bij het Maritiem Museum, in de Maritiem Museum Haven, ontdekken ze een unieke collectie historische schepen en kranen. Aan de kade en in de werkplaatsen van het museum maken ze kennis met maritieme ambachten en tijdens de demonstraties smeden vliegen de vonken in het rond, wanneer de smid onderdelen maakt voor de historische collectie.

Tijdens de viering van 150 jaar Nieuwe Waterweg slaan twee unieke museumhavens de handen ineen en laten ze de opvarenden in Rotterdam kennis maken met de grootste museumhaven van Nederland en in Maassluis met de oudste sleepboothaven van het land. Waar in de Maritieme Museum Haven een grote en diverse collectie schepen ligt voeren de sleepboten in Maassluis de boventoon.

Vaar je mee?

Deelnemers aan deze vaartochten ontdekken niet alleen de museumhavens maar ook de steden. Ga op pad in het historische stadshart van Maassluis met haar monumentale panden en rijke historie of ontdek in Rotterdam de moderne architectuur in het high-rise stadshart van de stad.

 Bezoek www.ervaarmaassluis.nl

Zondag in Maassluis  - historische schepen on tour
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.