Rondleidingen Fort Harssens


-advertentiepositie-



Rondleidingen Fort Harssens

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga je mee met een rondleiding door dit geweldige fort? Het voor velen onbekende Fort op de Harssens, als pantserfort door Nederlanders Ga je mee met een rondleiding door dit geweldige fort?
Het voor velen onbekende Fort op de Harssens, als pantserfort door Nederlanders gebouwd tussen 1880 en 1886, toen en nu onderdeel van de Stelling Den Helder.

Wat ga je beleven?
Een authentiek fort (zonder inrichting, meubilair etc) waar de tijd lijkt stilgestaan te hebben. De sfeer van 1900 is nog voelbaar.

Wie waren de gebruikers van Fort Harssens?
De eerste jaren waren dat de Nederlanders, tijdens de Tweede Wereldoorlog de Duitse bezetter en daarna de Koninklijke Marine.

Waar moet je rekening mee houden?
Het is op sommige plekken enigszins donker (de gidsen hebben zaklantaarns) er zijn drempels. Gangen zijn soms smal en alles is ondergronds. Het fort is niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Kinderen alleen onder begeleiding van volwassenen. Het fort ligt op defensieterrein. Toegang krijg je alleen als je van tevoren aangemeld bent met voornaam, achternaam en geboortedatum.

Hoe kom je er?
Het fort ligt onder het Havenkantoor en de Koninklijke Marine Jacht Club aan de Bevesierweg te Den Helder. Bij het reserveren wordt hier meer informatie over gegeven. Om deel te nemen kunt u zich aanmelden op fortharssens@gmail.com of door het formulier op de website invullen. Dit moet ten minste 5 dagen van te voren i.v.m. de beveiligingsprocedure. Per rondleiding kunnen maximaal 20 personen deelnemen. De vrijwilligers vragen een bijdrage in de kosten die zij maken voor het onderhoud. Dit bedraagt 5 euro per volwassene, kinderen t/m 12 jaar 1 euro.

 Bezoek stellingdenhelder.nl

Rondleidingen Fort Harssens
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.