Voorstelling "De man met de bomen"


-advertentiepositie-



Voorstelling "De man met de bomen"

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een verhaal over mens en natuur, de schoonheid van de stilte, de terugkeer van het water, de kracht van de eenvoud, over nutteloze verg Een verhaal over mens en natuur, de schoonheid van de stilte, de terugkeer van het water, de kracht van de eenvoud, over nutteloze vergaderingen en de magie van een man die gewoon zijn gang gaat.. Let op: dit betreft geen wandeling, maar een voorstelling in het Dorpshuis. De locatie is te vinden onder "vetrekpunt".

Een verhaal over mens en natuur, de schoonheid van de stilte, de terugkeer van het water, de kracht van de eenvoud, over nutteloze vergaderingen en de magie van een man die gewoon zijn gang gaat.

Waarom deze bijzondere tijd, waarin de wereld bijna tot stilstand kwam niet te gebruiken, om een zaadje in de grond te leggen op dit eiland? Waarom niet een oud verhaal in verbinding te brengen met het "hier en nu"?

Toen ging ik naar Christa, mijn vriendin, inspiratiebron en juf, qua Nederlands, en vroeg haar wat zij van dit verhaal vond....

Toen Susanne mij het verhaal "De man met de bomen" liet lezen, werd ik vooral geraakt door het karakter van de herder, door de rust die van hem uitgaat, de toewijding, het doorzettingsvermogen en de onverstoorbaarheid waarmee hij jarenlang, dag in dag uit, bezig is met het planten van bomen.

Een landschap komt weer tot leven, mensen keren terug naar dit gebied, huizen worden hersteld, de putten staan weer vol water, de aarde is weer vruchtbaar, tuinen worden aangelegd....

Wat een inspiratie. Simpel. Zonder condities. Eén mens verandert de wereld om zich heen. Dat kan dus altijd. Wij hopen dat dit project vruchten zal gaan dragen.

De inkomsten uit kaartverkoop zijn bestemd voor de aanplant van fruitbomen in de pluktuin naast de Branding. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de CO2 compensatiefonds van Wagenborg Passagiersdiensten. Met medewerking van VVV Schiermonnikoog en Natuurmonumenten.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Voorstelling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.