1

Invictus Games - De Gele Bank


-advertentiepositie-



Invictus Games - De Gele Bank

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het Atrium Den Haag staat een gele bank tegelijk met de expositie Samchykivka-kunst van de ambassade van Oekraïne van t/m 4 september 2022. Deze gele bank komt van de Invictus Games Den Haag. Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen dat plaatsvond in het Zuiderpark in mei 2022. Oekraïne was één van de 20 deelnemende landen, wat een zeer unieke gelegenheid was gezien de huidige situatie.

De bank staat symbool voor twee relatief vreemden die elkaar ontmoeten voor een zinvol gesprek over hun eigen uitdagingen en kwetsbaarheden. Een symbool dat staat voor de bereidheid om een ander mens te ontmoeten, het vermogen om je open te stellen voor elkaar, om de moed te hebben om een echt gesprek te hebben en om emoties met anderen te delen -zonder het verschil te zien in geslacht, religie, ras, achtergrond of wat dan ook.

Logo The Yellow Bench - Invictus Games

De gele bank is de erfenis en een geschenk van de Invictus Community aan de wereld. Conny Wenting, CEO van de Invictus Games Den Haag en de oprichter van de Gele Bank en prins Harry beschermheer van de Invictus Games, bespraken het idee om de Gele Bank internationale bekendheid te geven. Binnen en buiten de Invictuscommunity, om de Invictus-spirit vast te leggen en de kracht van spreken te laten zien om je mentale gezondheid te verbeteren. Waarom we het doen? De wereld heeft mensen nodig die mensen waarderen. Als mensen elkaar respecteren, bewonderen en inspireren, gedijen we allemaal goed.

 Bezoek atriumcityhall.nl

Invictus Games - De Gele Bank
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.