IDFA by Night


-advertentiepositie-



IDFA by Night

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nu de zomer echt doorbreekt, start traditiegetrouw het seizoen van de openluchtfilmvertoningen. IDFA is enorm blij om dit jaar eindelijk weer een prachtig IDFA by Night programma te kunnen presenteren, in samenwerking met Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Niets is immers fijner dan op een zwoele zomeravond onder de sterrenhemel naar de mooiste documentaires te kijken.

Speciaal hiervoor hebben de IDFA programmeurs zeven festivalhoogtepunten van de afgelopen editie uitgezocht die je een blik geven op alle uithoeken van de wereld: jonge queers in Georgië, opgeschoten tieners in Venetië, de Ecuadoriaanse transgender Vicky, en de gevolgen van de wereldwijde 'gig economy'. En dit is nog maar een greep uit het totale programma. Hieronder vind je het complete overzicht.

Film: Searchers

Liefde vinden in coronatijd: hoe doen ze dat in New York? Een bont gezelschap ‘zoekenden’, van een jonge man tot een grijzende dame met leesbril, passeert de revue. Allen zoeken de liefde online; van Tinder tot Grindr. Door een bijzondere montagetechniek zien we de ‘zoeker’ in beeld met op de achtergrond, vaag, de mogelijke matches. We zien de twijfel op de gezichten wanneer er naar links of rechts moet worden geswipet. Robert (75) adviseert zijn 78-jarige vriend Arthur om vrouwen op een eerste date niet meer mee uit eten nemen, dat kost te veel tijd en geld.

Wanneer het schrijven van een profieltekst ter sprake komt, blijkt ook de filmmaker op zoek. Samen met zijn moeder van zeventig bekijkt hij zijn matches. Daarmee is Searchers – dat eerder te zien was op Sundance – niet alleen een portret van zoekende New Yorkers, maar ook de persoonlijke zoektocht van de filmmaker.

Een vermakelijk en ontroerend inkijkje in de wereld van onlinedating, die iedereen – single of niet – op luchtige wijze confronteert met de vraag: wat is liefde? Wat zoek ik? En waarom?

 Bezoek www.idfa.nl

IDFA by Night
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.