IDFA by Night


-advertentiepositie-



IDFA by Night

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nu de zomer echt doorbreekt, start traditiegetrouw het seizoen van de openluchtfilmvertoningen. IDFA is enorm blij om dit jaar eindelijk weer een prachtig IDFA by Night programma te kunnen presenteren, in samenwerking met Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Niets is immers fijner dan op een zwoele zomeravond onder de sterrenhemel naar de mooiste documentaires te kijken.

Speciaal hiervoor hebben de IDFA programmeurs zeven festivalhoogtepunten van de afgelopen editie uitgezocht die je een blik geven op alle uithoeken van de wereld: jonge queers in Georgië, opgeschoten tieners in Venetië, de Ecuadoriaanse transgender Vicky, en de gevolgen van de wereldwijde 'gig economy'. En dit is nog maar een greep uit het totale programma. Hieronder vind je het complete overzicht.

Film: All Light Everywhere

Door iets vast te leggen, laat je heel veel niet zien. Dat is de premisse die dit filmische essay vanuit verschillende oogpunten verkent. Een trotse directeur geeft een rondleiding door zijn bedrijf in bodycams. Diezelfde camera’s worden geïntroduceerd bij een politieafdeling in het door criminaliteit geteisterde Baltimore. Wetenschappers onderzoeken de impact van beelden op degenen die ze zien. En een ontwikkelaar probeert een live versie van Google Maps aan de man te brengen.

Alle morele dilemma’s rond beeldopnamen − zoals inbreuk op privacy en misbruik van data – komen aan de orde. Ook is er ruimte voor een historisch perspectief op de relatie tussen beeldtechnologie en macht − van de allereerste foto’s en met camera’s uitgeruste duiven tot moderne oorlogsdrones en bodycams. De lijnen worden aan elkaar geknoopt door een filosofische voice-over, en doorsneden door lyrische en intense beeldcompilaties die van een stuwende soundtrack zijn voorzien.

 Bezoek www.idfa.nl

IDFA by Night
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.