IDFA by Night


-advertentiepositie-



IDFA by Night

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nu de zomer echt doorbreekt, start traditiegetrouw het seizoen van de openluchtfilmvertoningen. IDFA is enorm blij om dit jaar eindelijk weer een prachtig IDFA by Night programma te kunnen presenteren, in samenwerking met Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Niets is immers fijner dan op een zwoele zomeravond onder de sterrenhemel naar de mooiste documentaires te kijken.

Speciaal hiervoor hebben de IDFA programmeurs zeven festivalhoogtepunten van de afgelopen editie uitgezocht die je een blik geven op alle uithoeken van de wereld: jonge queers in Georgië, opgeschoten tieners in Venetië, de Ecuadoriaanse transgender Vicky, en de gevolgen van de wereldwijde 'gig economy'. En dit is nog maar een greep uit het totale programma. Hieronder vind je het complete overzicht.

Film: The Gig Is Up

Ze zijn chauffeur, bezorger of klusser voor Uber, Deliveroo en TaskRabbit, of voeren online taken uit om algoritmes van menselijke kennis te voorzien. Deze ‘gig workers’ werken als kleine zelfstandigen voor grote online platforms en krijgen per klus betaald.

Enkelen van hen komen voorbij in deze toegankelijke, breed opgezette documentaire: de Nigeriaanse Mitchell uit Lagos, die A.I. jobs doet voor Amazon, de steeds minder verdienende, wanhopige Uber-chauffeur Annette uit Californië en de kettingrokende maaltijdbezorger Leila uit Parijs, die opkomt voor een verongelukte collega. In hoog tempo worden hun pijnlijke verhalen over klantbeoordelingen, deactiveringen en moordende werkschema’s afgewisseld met analyses van techjournalisten, deskundigen en ondernemers. Die leggen helder en precies uit hoe de ‘gig economy’ werkt en delen genereus hun soms verbijsterende inzichten.

In The Gig Is Up − vrij vertaald: het spel is uit – wordt met indrukwekkende beelden van duizelingwekkende hoeveelheden afgedankte huurfietsen in China de arrogantie van dit platformkapitalisme geïllustreerd. Zijn er grenzen bereikt of overschreden?

 Bezoek www.idfa.nl

IDFA by Night
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.