1

Werelden die Werelden - Kunstfort




Werelden die Werelden - Kunstfort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Interactieve kunst presentaties rond het thema over het bouwen van nieuwe werelden op het Kunstfort bij Vijfhuizen zaterdag 2 juli van

Kunstfort bij Vijfhuizen

UITNODIGING Presentaties: Werelden die Werelden
Zaterdag 02.07.2022
15:0018:00


Op zaterdag 2 juli om 15.00 uur vinden de presentaties van de eerste editie van plaats. Wees welkom

Gedurende een maand ontwikkelden vier geselecteerde initiatieven van een educatieve interventie (performatieve lezing, workshop etc.) rond het bouwen van werelden. De presentaties zijn gratis en Engelstalig en iedereen die wil kan deelnemen.

Na een gezamenlijke start gaan de deelnemers in vier groepen uiteen, door vrijwilligers begeleid langs de vier presentaties op het forteiland. De presentaties zijn interactief en mogelijk maakt beweging er deel vanuit.

De initiatieven
Naar aanleiding van de open call selecteerde het Kunstfort de volgende initiatieven: Noam Youngrak Son, Paula Garcia Sans, Pete Ho Ching Fung, Scores for Gardens.

Werelden die Werelden
In de afgelopen jaren werden fluisterende stemmen steeds luider als reactie op de clusterfuck van meervoudige crisissen (Wxtchcraft, 2021), gevormd door trauma en een noodzaak om te overleven. In een tijdperk dat wordt gevormd door kapitalisme, validisme, witte suprematie en het patriarchaat hebben deze stemmen een gebrek aan ruimte en middelen om over een andere wereld te dromen: The late Mark Fisher once famously said that its easier to imagine the end of the world than it is to imagine the end of capitalism.
The same could be said about prisons: it is easier to imagine the end of the world than it is to imagine a world without prisons. (Wang, 2018)

Hoe kunnen dromen die worden gedroomd en werelden die worden gewereld ongedefinieerd blijven door en uiteindelijk eindigen bij deze repetitieve gewelddadige systemen?

We hebben een oefening van visie- en droomvaardigheden nodig (Mingus 2017, zoals geciteerd in Wang 2018), er is een push nodig om te dromen in felle geluiden en luide kleuren.

 Bezoek www.kunstfort.nl

Werelden die Werelden - Kunstfort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.