1

Avondschemer vaartocht Ankeveense plassen


-advertentiepositie-



Avondschemer vaartocht Ankeveense plassen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beleef een zonsondergang op de Ankeveense Plassen! Vaar met de boswachter in de schemering over het stille heldere water en ervaar hoe Beleef een zonsondergang op de Ankeveense Plassen! Vaar met de boswachter in de schemering over het stille heldere water en ervaar hoe de natuur zich voorbereid op de nacht. . Beleef de zonsondergang op het stille water van de Ankeveense Plassen. De gids vaart door een doolhof van smalle sloten, legakkers, rietlanden en moerasbos. Langzaam wordt het donkerder op de plas. Vogels als rietzanger en kleine karekiet zingen hun laatste noten. Terwijl jij met de boswachter door deze waterwereld vaart, maakt de natuur zich klaar voor de nacht. Wie weet zie je een vroege vleermuis voorbij scheren op zoek naar zijn ontbijt. 

Landschap van vroeger

Je vaart door een uniek, levendig en toch stil natuurgebied midden in de Randstad. Het landschap is ontstaan door het afgraven van veen. Waar het veen gestoken werd, ontstonden petgaten. Waar het veen te drogen werd gelegd, heten legakkers. Dit alles om turf te winnen. Eeuwenlang één van de belangrijkste brandstoffen. Het oude patroon van de petgaten en legakkers is nu nog zichtbaar vanaf het water.

Geur van de nacht

Ontdek de geur van de nacht! Sommige planten geven meer geur af in de nacht om nachtvlinders te trekken. Met een beetje geluk tref je ook een aantal nachtvlinders.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Avondschemer vaartocht Ankeveense plassen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.