Zeehondentocht met Schelpenbankexcursie (Silverwind)


-advertentiepositie-



Zeehondentocht met Schelpenbankexcursie (Silverwind)

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De Silverwind neemt je mee langs de zeehondenbanken om vervolgens op ontdekkingstocht te gaan op de schelpenbank het Roode Hoofd. De Silverwind neemt je mee langs de zeehondenbanken om vervolgens op ontdekkingstocht te gaan op de schelpenbank het Roode Hoofd.. Het schip Silverwind neemt je mee langs de zeehondenbanken om vervolgens het schip te verlaten en op ontdekkingstocht te gaan op de schelpenbank het Roode Hoofd. Japanse oesters, kokkels, maar ook krabbetjes en garnalen! Ontdek alle soorten onder leiding van de gids. Na de excursie op de schelpenbank vaar je weer terug naar de veerdam van Schiermonnikoog.

Praktische informatie

  • LET OP: om op de schelpenbank te komen, moet je een stukje door het water, afhankelijk van omstandigheden kan dit best heuphoogte zijn. Neem dus vooral extra kleding en een handdoek mee. Neem goed passende (sport)schoenen of surfschoenen mee, die nat en vies mogen worden (geen laarzen, slippers of open schoenen zoals sandalen). Deze zijn nodig om je voeten te beschermen tegen de scherpe schelpen!
  • trek bij voorkeur een korte broek aan, maar neem ook een lange broek en een warme trui mee. Het kan fris zijn op het water. Denk aan zonnebrandcrème bij zonnig weer.
  • de zeehondentocht duurt ongeveer 3,5 uur
  • vertrek- en eindpunt: veersteiger Schiermonnikoog (10 minuten voor vertrek aanwezig zijn); kom je met de fiets naar de veersteiger? Plaats deze dan in de fietsenrekken aan de zuidelijke kade (achter het hek aan het einde van de veerdam)
  • aan boord is een beperkte catering aanwezig (geen alcoholische dranken)
  • kinderen t/m 3 jaar kunnen gratis mee
  • honden kunnen niet mee
  • TIP: neem een verrekijker mee (deze zijn te huur of te koop bij informatiecentrum Het Baken)
  • Deze tocht is helaas niet mogelijk voor rolstoelgebruikers i.v.m. de trap aan de kade van de veerdam.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Wadloopcentrum Pieterburen in samenwerking met VVV Schiermonnikoog

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Zeehondentocht met Schelpenbankexcursie (Silverwind)
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.