Rondleiding door delen van kasteel Hackfort


-advertentiepositie-



Rondleiding door delen van kasteel Hackfort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kasteel Hackfort is het stoere middelpunt van het landgoed Hackfort. Doorgaans is het erfgoed alleen te bezoeken bij speciale gelegenhe Kasteel Hackfort is het stoere middelpunt van het landgoed Hackfort. Doorgaans is het erfgoed alleen te bezoeken bij speciale gelegenheden. Vandaar dat we nu extra rondleidingen geven door enkele delen in het kasteel.. Deze extra rondleidingen gaan van de kelder, waar je nog goed kunt ontdekken waar het voor Hackfort allemaal begon, tot upstairs naar de indrukwekkende hal, grote zaal en salon.

Chique, stoer, robuust en kleurrijk: ontdek Hackfort!

De geschiedenis van het kasteel laat zich nog goed ontsluieren, maar roept tegelijk de nodige vraagtekens op. Wel torens, maar geen gracht. Het aanzicht van een buitenhuis, maar gewelven en muren in de kelders van een echt middeleeuws kasteel. De rondleiding voert van deze gewelven naar de imposante hal met het vele houtwerk, de chique Van Westerholtzaal en de kleurrijke freule Sannies salon. Uiteraard ontbreken de grappige, aandoenlijke anekdotes over het leven op een landgoed en van de karakteristieke laatste baron en freules niet.

Middeleeuwse gewelven

De rondleiding komt ook door het souterrain. Deze kelder is op de zaterdagmiddagen in juni, juli en augustus te bezoeken tijdens speciale openstellingen. Je kunt op deze middagen op eigen gelegenheid dwalen door 14e eeuwse kelders met gewelven en de historische keuken. Je ontdekt het Verhaal van Hackfort met de meest markante bewoners. De suites zijn te huren als vakantieappartement. Deze ruimtes kunnen dan ook niet worden bezocht tijdens de rondleiding.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Rondleiding door delen van kasteel Hackfort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.