1

Tentoonstelling NDSM-werf: 'Monument'


-advertentiepositie-



Tentoonstelling NDSM-werf: 'Monument'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Deze zomer presenteert Stichting NDSM-werf, de stichting die het buitenterrein van de voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord programmeert en beheert, twee monumentale installaties van internationale kunstenaars: ‘Monument’ van Manaf Halbouni (8 juli - 28 augustus) en ‘Blankets’ van SpY (5 - 28 augustus). Deze werken raken aan actuele thema’s als oorlog, vluchten en het zoeken naar beschutting.

‘Monument’ werd in 2017 gerealiseerd door de Syrisch-Duitse kunstenaar Manaf Halbouni. Het is een vredesmonument en bestaat uit drie rechtopstaande bussen. Het werk verwees oorspronkelijk naar de verwoestingen van de oorlog in Syrië, waar burgers achter bussen schuilden tegen scherpschutters, maar kan worden gezien als een universeel monument van hoop voor door oorlog verscheurde landen die ooit weer uit de as zullen herrijzen. Zo verbindt het de stemmen uit Syrië van toen aan de stemmen uit Oekraïne van nu en die van andere brandhaarden in de wereld. ‘Monument’ is in 2017 in Dresden en Berlijn te zien geweest.

Manaf Halbouni (1984, Damascus, Syrië) woont en werkt in Dresden en Berlijn. Zijn werk kenmerkt zich door een maatschappijkritische benadering en de toepassing van alledaagse objecten en materialen.

Stichting NDSM-werf cureert en programmeert de voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord. Een creatieve hotspot en ruimte voor kunst in de publieke ruimte, festivals, duurzaamheid en cultuur.

 Bezoek www.ndsm.nl

Tentoonstelling NDSM-werf: 'Monument'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.