Speuren naar wild: vleermuizen zoeken op Landgoed de Velhorst


-advertentiepositie-



Speuren naar wild: vleermuizen zoeken op Landgoed de Velhorst

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ontdek meer over het leven van vleermuizen op het idyllische landgoed Velhorst (Lochem). Samen met de boswachter ga je op zoek naar de Ontdek meer over het leven van vleermuizen op het idyllische landgoed Velhorst (Lochem). Samen met de boswachter ga je op zoek naar de vleermuizen.. Op deze spannende avond, laat je je verrassen door de wonderlijke wereld van deze mysterieuze, maar ook uiterst nuttige, vliegende zoogdieren. Gewapend met een batdetector ga je met de boswachter op zoek naar de plekken waar deze dieren (uit)vliegen.

Bat detector

Het enige dat de avondstilte verbreekt, is het geluid van de ’bat detector’. Want die heb je nodig om de vleermuizen te kunnen horen! Als echte nachtdieren oriënteren vleermuizen zich in het donker door het maken en weer opvangen van heel hoog geluid. Dit geluid is vaak niet te horen voor het menselijk oor. De bat detector zet de vleermuisgeluiden om naar voor de mens hoorbare geluiden. Je zult merken dat iedere soort vleermuis een eigen typerend geluid maakt. En met een beetje geluk zie je misschien wel een dwergvleermuis, laatvlieger of grootoorvleermuis.

Mythen en fabels

Er is geen diersoort in Nederland waarover zoveel mythen en fabels de ronde gaan. Vliegen vleermuizen echt in je haar? Leven er vampiers in Nederland? Tijdens deze tocht hoor je wat er nu wel en niet waar is over deze mysterieuze jagers. En waarom er verschillende soorten vleermuizen leven op landgoed Velhorst. Daarnaast is er voldoende tijd om te genieten van de rust en de stilte tijdens deze prachtige avondwandeling.

Handig om te weten: 

  • Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
  • Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.
  • Vergeet je verrekijker niet!
  • Neem wat te drinken mee voor onderweg.
  • Honden zijn helaas niet toegestaan.
  • Volg de instructies van de gids voor een mooie én veilige wandeling!

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Speuren naar wild: vleermuizen zoeken op Landgoed de Velhorst
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.