Intercontinental Ensemble en Benjamin Kruithof


-advertentiepositie-



Intercontinental Ensemble en Benjamin Kruithof

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bijzondere samenwerking tussen het Intercontinental Ensemble en cellist Benjamin Kruithof. Zij brengen samen een speciaal arrangement van het celloconcert van Schumann ten gehore.

In 2022 viert het Grachtenfestival zijn 25-jarig bestaan en kan het terugkijken op een rijk en muzikaal verleden. Elke keer vindt het Grachtenfestival zichzelf weer uit en zorgt het ervoor dat heel Amsterdam in de zomer bol staat van muziek. Zoals bij elk jubileum kijkt men niet enkel terug, maar ook vooruit. Het Intercontinental Ensemble is met deze gedachte het repertoire ingedoken en hoopt met deze selectie een onvergetelijk uur muziek samen te stellen.

Voor het Intercontinental Ensemble is het celloconcert het derde concert dat zij tot nonetformaat hebben omgetoverd. Hiermee vervolledigen zij hun project om alle soloconcerten van Robert Schumann te bewerken. Het voelt als een jubileum om dit stuk op het festival te spelen waar men het eerste concert oorspronkelijk ook heeft gebracht. Net zoals bij het vioolconcert (premiere Grachtenfestival 2020 met Niek Baar) en pianoconcert (solist Nicolas van Poucke) hebben zij zelf het werk omgezet tot een nieuwe, transparantere setting. De solist krijgt door de flexibele setting van nonet meer speelruimte om zich helemaal te ontplooien; een veelbelovende artiest als Benjamin Kruithof weet dit ontgonnen terrein perfect te gebruiken.




LET OP: Neem je eigen kleedjes mee, het concert is zittend op het gras!

 Bezoek www.grachtenfestival.nl

Intercontinental Ensemble en Benjamin Kruithof
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.