1

Laren Jazz


-advertentiepositie-



Laren Jazz

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het aloude, jaarlijkse Laren Jazz Festival komt terug!
In een aangepaste vorm en beslist aantrekkelijk en toegankelijk
In het recente verleden had het Laren Jazz festival als voortreffelijk gastheer Singer. Het nieuwe Laren-Jazz legt de focus op daar waar de jazz eigenlijk thuishoort: “in de horeca, kroegen en cafés”.
Op zaterdag 1 oktober a.s. treden vanaf 21.00 uur in maar liefst negen verschillende horeca locaties in hartje Laren (rondom de Brink) jonge jazz talenten op van het Amsterdams Conservatorium en de Gooische Muziekschool. Muziek variërend van jazz, naar blues, naar funk, soul en weer terug naar jazz.
Een deskundige jury o.l.v. radiopresentator en jazz-kenner Co de Kloet, bezoekt op die avond alle 9 locaties en verkiest de meest aansprekende band met het beste optreden. Alle locaties zijn voor publiek vrij toegankelijk voor een fijne portie Jazz met een gezellig glas en naar keuze een jazzy-tasting.
De winnende band ontvangt de “Laren-Jazz Talent Award 2022” en treedt op zondagmiddag 2 oktober in het Brinkhuis op in het voorprogramma van de Dutch Swing College Band met Amerikaanse Jazzdiva Deborah Carter. De toegangsprijs voor dit evenement bedraagt € 15,-- per persoon.
De negen horeca locaties zijn (in willekeurige volgorde) : Nick Vollebregt Jazz Café, t’ Bonte Paard, Mauve, Visatelier, Brinkhuis Jazz Foyer, Ron Gastrobar, Maximiliano, Hamdorff en Café de Koerier.
Het is de bedoeling van de initiatiefnemers -Leon Schouten, Frank van den Wall Bake en Huub Zinkstok- om ondersteund door een aantal sponsors van Laren Jazz weer een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Een festijn georganiseerd door de Stichting Laren-Jazz. Deze stichting heeft tevens als doelstelling het stimuleren en faciliteren van jong jazz talent.

 Bezoek laren-jazz.nl

Laren Jazz
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.