Vestingmuseum Naarden & rondvaart


-advertentiepositie-



Vestingmuseum Naarden & rondvaart

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom tijdens het Fortenfestival van 6 t/m 11 september naar het Nederlands Vestingmuseum in Naarden. Bezoek de exposities, leer meer ove

Het Nederlands Vestingmuseum is gevestigd op bastion Turfpoort in Naarden, n van de zes bastions waar de vestingstad haar typerende stervorm aan ontleent. Deze erfgoedlocatie uit de 17e eeuw bevindt zich nog grotendeels in haar oorspronkelijke staat en geeft een goed inzicht hoe de vesting functioneerde als verdedigingswerk. Op het buitenterrein kun je rondlopen is een parkachtige omgeving en genieten van het fraaie uitzicht over de vestingwerken. In de kazematten zijn de exposities van het museum.

Audiotour
Voor de individuele bezoekers van het Nederlands Vestingmuseum is er een gratis audiotour beschikbaar in het Nederlands en Engels. Met deze audiotour krijg je context en duiding over de erfgoedlocatie en bedien je het geluid bij de videoprojecties.

Rondvaart
Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op de indrukwekkende vestingwerken van Naarden. De tocht met de museumboot van het Nederlands Vestingmuseum voert u over de oostelijke gracht langs vliesgevels, bastions, ravelijnen en de oostelijke beer, allemaal daterend uit de 17e eeuw. De schipper wijst je op de bezienswaardigheden en laat je genieten van de schoonheid van het fort. De museumboot vaart tot oktober op zaterdag en zondag om 13.00 uur en 14.00 uur. Er is plaats voor 12 passagiers, tickets zijn verkrijgbaar voor 3,50 per persoon bij de ingangsbox.

Bezoekersinformatie
 - Geopend: dinsdag t/m zondag 10:30 17:00 uur (s winters sluit het museum bij zonsondergang).
- Het museum is gevestigd op bastion Turfpoort, een verdedigingswerk uit de 17e eeuw. Door de vele hoogteverschillen is het museum beperkt toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers.
 - Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties te nuttigen.
- Honden zijn welkom mits aangelijnd, zakjes voor uitwerpselen zijn aan de kassa verkrijgbaar.
- Wij bevelen onze videopresentaties aan voor kinderen vanaf 8 jaar.
- Wij accepteren uitsluitend betaling per PIN, VISA en Mastercard
- Toegang met de Museumkaart is gratis, evenals kids jonger dan 4 jaar.

 Bezoek www.vestingmuseum.nl

Vestingmuseum Naarden & rondvaart
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.