Stiltewandeling Schiermonnikoog - Berkenplas


-advertentiepositie-



Stiltewandeling Schiermonnikoog - Berkenplas

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandel je mee in stilte? Ontdek de natuurlijke stilte van Schiermonnikoog, de vroege ochtend n de stilte in jezelf. Wandel je mee in stilte? Ontdek de natuurlijke stilte van Schiermonnikoog, de vroege ochtend én de stilte in jezelf.. Een verassende en verstillende wandeling in de prachtige, weidse en wilde natuur van Schiermonnikoog. Het aandachtig wandelen wisselen we af met verschillende zittende, liggende of staande (meditatieve) oefeningen.

In het leven van alledag schakelen we regelmatig over op de automatische piloot. Als we wandelen zijn we over het algemeen onderweg van A naar B. Deze wandeling is een uitnodiging om in elke stap aan te komen waar je bent en werkelijk te landen op het eiland. Door te vertragen en te verstillen ontdek je de ongerepte natuur, de schoonheid en stilte, die overal om ons heen is en ook in onszelf.

De natuur kan voor ons als een spiegel zijn en ons tonen wat we door de huidige haastmaatschappij over het hoofd kunnen zien. Om dat te ervaren hoef je alleen maar stil te staan en je te verwonderen. De stilte leeft en spreekt.

We sluiten de wandeling af met een kopje thee en de gelegenheid om ervaringen en/of vragen te delen.

Met natuurcoach, yogadocent en stilteliefhebber Rianne Collignon die in mei, juni en juli 2022 op Schiermonnikoog woont en werkt.

De stiltewandelingen zijn voor iedereen mét en zónder ervaring met stilte, mindfulness of meditatie.

“Do not feel you need to fill the silences;
rather, allow the sound to evoke silence,
to remind you of the way silence is humming with peaceful aliveness.”
- Lorin Roche –

Ervaringen deelnemers

"Een wandeling met een gouden randje"

"Dit voelt als zonnebaden in sensorisch welbehagen."

“Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst echt aandachtig was waar ik was. Ik ervaar altijd: ‘over 5 minuten moet ik alweer dit doen’. Hier aan het eind, toen ik tegen een duin aan lag, was ik helemaal hier en nu. Ik beleefde het bos ook heel anders door in stilte te wandelen. Ik wist soms niet meer waar ik was, dat ik op Schiermonnikoog was. Als tussen tijd en ruimte in.”

“Een cadeau voor mezelf”

“Ik voel me zacht en vrolijk.”

"Hier wil ik meer van."

"Ik vond het werkelijk prachtig. Een heel andere manier van wandelen en bewustzijn. Dit neem ik de rest van mijn leven mee."

Praktische informatie

  • inclusief kopje thee
  • nodig:
    • comfortabele op het weer afgestemde kleding en schoenen (kleed je warm genoeg om te voorkomen dat je het koud krijgt tijdens het vertragen en stilstaan).
    • evt. iets om droog op te zitten, bijv. een zitmatje
  • vertrekpunt: fietsenstalling bij restaurant De Berkenplas
  • duur: 1,5 à 2 uur
  • maximaal 10 deelnemers, minimaal 2 deelnemers
  • vragen of meer informatie via 06 46598996 (Rianne)

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Stiltewandeling Schiermonnikoog - Berkenplas
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.