Expositie wandkleden en keramiek


-advertentiepositie-



Expositie wandkleden en keramiek

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 26 september t/m 23 oktober zijn de wandkleden van Nora van Klingeren en de keramiek van Edith van Eijden-Calis te zien in galerie De Kleine Toonzaal in Huizen

De kleine toonzaal is een galerie die hedendaagse kunst toont door elke vier weken werk te tonen van twee verschillende kunstenaars met verschillende disciplines. Deze expositie zijn de wandkleden van Nora van Klingeren en de keramiek van Edith van Eijden-Calis te zien. Beide kunstenaars hebben een eigen stijlen combineren hun discipline met andere materialen.

Nora van Klingeren maakt wandkleden of wandtextiel van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde. Zij zoekt in haar werk graag naar combinaties van technieken of naar combinatie van materialen zoals constructies in staal en andere materialen. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan de kleden. De wandkleden bestaan uit vrij werk en werk in opdracht en variëren sterk in maat, van heel klein tot heel groot. “Mijn werk begint altijd met iets waardoor ik geïnspireerd raak. Vervolgens ga ik aan het werk, het zeefdrukken, het schilderen, het neerleggen van zijde en wol en het aan elkaar vilten, " zegt Nora. "Ik wil graag dat zowel het totale beeld als de kleine stukjes iets vertellen.”

Edith van Eijden-Calis werkt met keramiek en is gespecialiseerd in de Raku- en Naked Raku stooktechnieken. Ook Edith is constant op zoek naar nieuwe vormen en combinaties met andere materialen waarmee ze een eigen stijl creëert en zich hierbij laat inspireren door alles om haar heen wat samen met het verrassingselement van de stooktechnieken resulteert in een uniek eindproduct. Al haar werken zijn unica.

Iedereen is van harte welkom op de opening zaterdag 1 oktober om 15.00 uur. De kunstenaars zullen op deze opening aanwezig zijn en zijn bereid hun werk toe te lichten. Natuurlijk kunt u ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

 Bezoek www.dekleinetoonzaal.nl

Expositie wandkleden en keramiek
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.