Schuitje varen door de linie


-advertentiepositie-



Schuitje varen door de linie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wat is een betere manier om het erfgoed en landschap van de Oude Hollandse Waterlinie te ontdekken dan per schip?! Stap aan boord van d

Ontdek het meest noordelijke stuk van de Oude Hollandse Waterlinie op unieke wijze In het Rampjaar 1672 redde de Oude Hollandse Waterlinie ternauwernood ons land van de ondergang. Het Franse leger liep stuk op de verdedigingslinie, die door de Hollanders snel was opgeworpen om de steden in het westen van het land te beschermen. Grote stukken land werden onder water gezet om het gebied van Muiden tot aan de Biesbosch ondoordringbaar te maken.
Wat is een betere manier om het erfgoed en landschap van de Oude Hollandse Waterlinie te ontdekken dan per schip? Stap aan boord van de historische Bolivar, een directievaartuig uit 1928, en laat je verrassen door de schoonheid van het landschap en het aanwezige erfgoed. Vanuit Muiden, het noordelijkste puntje van de Oude Hollandse Waterlinie, maken we een vaartocht dwars door het gebied dat ooit de Franse legers wist te stoppen. We varen langs de historische vestingstadjes Muiden en Weesp en volgen vervolgens de Vecht tot aan Nigtevecht. Onderweg komen we ook de forten Uitermeer en Hinderdam tegen. Tijdens de tocht zal een gids u alles vertellen over de gebeurtenissen in het Rampjaar en de bezienswaardigheden die we tijdens de reis tegenkomen.
Informatie
De vaartocht zal plaatsvinden (mits het minimum van 8 betalende passagiers wordt gehaald) op de volgende dagen:
Zondag 28 augustus
Woensdag 7 september

Vaart inclusief koffie/thee en huisgemaakte taart en lunch met rijk belegde broodjes en verse fruitsalade
Inclusief gids

 Bezoek www.schuitje-varen.nl

Schuitje varen door de linie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.