1

ALLES UIT LIEFDE (Tentoonstelling)




ALLES UIT LIEFDE (Tentoonstelling)

» Let op: deze activiteit is voorbij «

“Doe alles uit liefde en niet omdat het moet.”
Deze uitspraak van Franciscus van Sales is dé rode draad door de tentoonstelling gewijd aan deze heilige bisschop. Dit jaar is het 400 jaar geleden dat hij overleed.

Laat je onderdompelen in spiritualiteit van zachtmoedigheid, geduld, vriendschap en vrijheid. Franciscus van Sales nodigt uit jezelf te zijn en dat zo goed mogelijk. De tentoonstelling biedt een overzicht van zijn leven en gedachtegoed.

Door de eeuwen heen heeft zijn visie mensen tot actie aangezet om liefdevol te leven. Vele congregaties zetten zich in voor zieken en hulpbehoevenden, voor onderwijs en jeugdzorg en voor ontwikkelingskansen in alle landen van de wereld.

Ook mensen die niet gelovig zijn vinden zijn uitspraken inspirerend. Zijn boodschap ‘met een lepel honing vang je meer vliegen dan met een vat azijn’ is na 400 jaar nog steeds actueel en universeel. Zeker de moeite van het onderzoeken waard.

De tentoonstelling wordt gehouden in het Museum de Schat van Simpelveld. Dit voormalige klooster is doordrenkt met de Salesiaanse spiritualiteit. De zusters leefden en werkten daar volgens de Salesiaanse leefregels.

Voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven: een aangepaste informatiefilm, een speurtocht en een creatieve tafel.

 Bezoek www.deschatvansimpelveld.nl

ALLES UIT LIEFDE (Tentoonstelling)
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.