Elektrokartocht Arboretum Poort Bulten


-advertentiepositie-



Elektrokartocht Arboretum Poort Bulten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het arboretum is een uniek, beleefbaar bomenpark waar iedereen van moet kunnen genieten. Ook als je minder mobiel bent. Daarom zijn de Het arboretum is een uniek, beleefbaar bomenpark waar iedereen van moet kunnen genieten. Ook als je minder mobiel bent. Daarom zijn de paden in Arboretum Poort Bulten af en toe ook het domein van onze elektrokar. Geruisloos rijden we door margrietenvelden maar je vindt er ook andere wilde bloemen. Natuurlijk stoppen we bij de immense mammoetboom. Tijdens de rit trakteren we je op leuke anekdotes en wetenswaardigheden over het park. Stap je in?.

Uniek

Arboretum Poort Bulten is een unieke lokatie in Twente. In opdracht van textielfabrikant Gelderman startte architect Springer meer dan 100 jaar geleden met de aanleg van dit park. Inmiddels zijn er 1000 bomen- en heestersoorten, verdeeld over 2500 exemplaren. Later legde men een poelenlandschap aan met een populierenweide.

Alle kleuren van de regenboog

Vanuit je stoel geniet je in de lente en de zomer van de meest bijzondere kleurenpalletten: dieproze rododendrons, paarse lupinen, witte margrieten en gele lissen. Natuurlijk ontmoet je ook onze trots, de immense mammoetboom en laten we je bij de kwekerij zien hoe we zelf bomen kweken met onze eigen grondstoffen. 

Kop koffie als afsluiting

De tocht duurt ongeveer anderhalf uur en het is een aanrader om ter afsluiting nog even te genieten van een kop koffie of thee bij Schenkerij PoortBulten. Dit kan op eigen gelegenheid. 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Elektrokartocht Arboretum Poort Bulten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.