Tentoonstelling 'Say yes to the dress'




Tentoonstelling 'Say yes to the dress'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De gehele ruimte omsluit je als een zijdezacht geheel. De jurk waar het allemaal om draait is dan ook gemaakt van dekens en mag door iedereen die de tentoonstelling bezoekt worden aangetrokken. Marijn Abel paste een handige techniek toe die de jurk geschikt maakt voor elk lichaamstype. Door het kledingstuk toegankelijk te maken voor iedereen die het wil proberen laat Nina666 het publiek deelgenoot zijn van haar liefde voor fashion en (trouw)jurken in het bijzonder. Die liefde komt ook naar voren in haar kleurrijke tekeningen van jurken in allerlei soorten en maten waarvoor zij inspiratie haalde uit haar favoriete muziekclips.

Al van jongs af aan droomt kunstenaar en model Nina666 ervan ooit te trouwen. Niet om het trouwen zelf, maar om de jurk die ze dan zal gaan dragen. Samen met beeldend kunstenaar Martine Derks en kledingontwerper Marijn Abel gebruikte ze deze droom als inspiratie voor de tentoonstelling waarvan de titel al snel tot haar kwam: Say yes to the dress.

Voor Nina666 staat trouwen voor de ultieme vorm van vrouwelijkheid. En die vrouwelijkheid is voor haar, als trans vrouw, niet altijd een vanzelfsprekendheid geweest. Ze ziet de tentoonstelling dan ook als een statement: mogen zijn wie je bent en de kleding dragen die je wil dragen. Fashion is voor haar een middel tot zelfexpressie. De tijd waarin ze stiekem in de kledingkast van haar moeder dook ligt achter haar en de tentoonstelling is daarvan een viering.

 Bezoek outsiderland.nl

Tentoonstelling 'Say yes to the dress'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.