Solotentoonstelling: Helaine Blumenfeld


-advertentiepositie-



Solotentoonstelling: Helaine Blumenfeld

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Al meer dan vijftig jaar werkt Helaine Blumenfeld aan baanbrekende beeldhouwkunst. En zij blijft zich vernieuwen. Helaine Blumenfeld presenteert een nieuwe serie houten beelden en sculpturen van marmer en brons in Beeldengalerij Het Depot in Wageningen.

De beelden van Helaine Blumenfeld zijn over de hele wereld in solotentoonstellingen te zien geweest. In New York deelde ze een tentoonstelling met Henry Moore. Talrijke publicaties werden aan haar gewijd. In Amerika maar ook in Nederland werden films over haar en haar werk gemaakt. Het werk van Helaine Blumenfeld bezit naast een ambachtelijke virtuositeit een vorm van transparantie die haar vaardigheden als beeldhouwer weerspiegelen. Blumenfeld hanteert in haar beelden instrumenten die traditioneel aan schrijvers zijn voorbehouden: mythe, toespeling, metafoor, lyriek en drama. Zij past die toe op driedimensionale vormen.

De opening van deze tentoonstelling is zondag 9 oktober, 14.30 uur. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met zondag 26 maart 2023. Toegang is gratis.

Over Beeldengalerij Het Depot
Beeldengalerij Het Depot in Wageningen is een museaal podium voor de hedendaagse beeldhouwkunst en stelt de ontplooiingskansen van de kunstenaar centraal. Van mensen en voor mensen. De diverse tentoonstellingen zijn verdeeld over drie locaties, die verbonden zijn door twee prachtige arboreta. Bij het Depot sluiten kunst, natuur, architectuur en de eerlijke keuken naadloos op elkaar aan. www.hetdepot.nl

 Bezoek www.hetdepot.nl

Solotentoonstelling: Helaine Blumenfeld
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.