Varen door het leefgebied van de otter


-advertentiepositie-



Varen door het leefgebied van de otter

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Speciale vaarexcursie in het jaar van de otter. Ontdek De Wieden door de ogen van de otter. Speciale vaarexcursie in het jaar van de otter. Ontdek De Wieden door de ogen van de otter. . Tijdens onze vaartocht liggen otters lekker te slapen in de rietkragen. Otters zijn echte nachtdieren en krijgen we overdag niet te zien. De otters zijn in 2002 in De Wieden uitgezet. Dat is nu bijna 20 jaar geleden en de otters hebben het erg naar hun zin in dit leefgebied! In Nationaal Park Weerribben Wieden leven nu naar schatting 70 volwassen otters en ongeveer 40 jongen. 2021 is het jaar van de otter.

Tijdens deze vaarexcursie bekijken we De Wieden door de ogen van de otter. Je leert van alles over dit grote zoogdier, dat van kop tot staart 1 -1,2 meter lang is. De gids vertelt over voedsel en gedrag van de otter. Je hoort over zijn bijzondere comeback en wat er nodig was voor de otters weer uitgezet konden worden. Kijkend door de ogen van de otter zie je overal in de rietkragen fijne slaapplaatsen en geschikte plekken om aan land te gaan. Ook de markering van territoria met spraints (otterpoep) laat zich  goed herkennen.

Voor wie meer wil weten over de otter is dit een leuke leerzame excursie; de otters zelf doen pas ’s avonds hun ogen weer open en zul je daarom niet zien.

Extra informatie

  • De vaartocht duurt een kleine twee uur.
  • Graag een kwartier voor aanvang van de vaartocht melden aan de balie van het bezoekerscentrum. 
  • Leeftijd vanaf 6 jaar.  
  • Open boot, denk aan warme en/of regenkleding en een paraplu.
  • Bij regen gaat de excursie gewoon door.
  • Neem bij warm, zonnig weer voldoende drinken, een petje en zonnebrandmiddel mee.
  • Tip: neem zelf een verrekijker mee!
  • Honden kunnen helaas NIET mee aan boord van de excursieboot.

Annuleren

Vermeld bij boeking je mobiele nummer, zodat Natuurmonumenten je kan bereiken bij annulering vanwege gevaarlijke weersomstandigheden ( te harde wind of onweer of tropische temperaturen).  Regen is geen reden om de excursie te annuleren.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Varen door het leefgebied van de otter
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.