1

Verlichte Boerderijenroute Noordoostpolder


-advertentiepositie-



Verlichte Boerderijenroute Noordoostpolder

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Rijd ook dit jaar weer dé lichtroute van de Noordoostpolder!

In december van dit jaar kan voor de zesde keer de Verlichte Boerderijenroute Noordoostpolder gereden worden. Tijdens dit uitje voor jong en oud wordt een deel van de polder letterlijk in het licht gezet. De afwisselende lichtroute vindt deze editie plaats rond Emmeloord, Marknesse en Luttelgeest.

Door het rijden van de route maak je op een unieke manier kennis met het buitengebied van de Noordoostpolder. Ontdek de diversiteit van de polder en leer meer over de geschiedenis en de hedendaagse ontwikkelingen.

De autoroute is ongeveer 40 kilometer lang en bestaat uit 100 verlichte boerderijen, landbouwmachines, bomen en andere bijzondere objecten. De lichtroute wordt ondersteund door een audiotour. Tijdens het rijden krijgt de bezoeker aan de hand van audiofragmenten meer te weten over de omgeving en de boerenbedrijven. De focus ligt hierbij op historisch perspectief en visie op de toekomst. Aan de hand van het thema '60 jaar gemeente - 80 jaar nieuw land' wordt vooruitgekeken naar de komende 20 jaar. Wat is de toekomstvisie van en voor het buitengebied van de polder?

Op diverse plekken op de route kan de bezoeker uitstappen om één van de vele bedrijven in het buitengebied te bezoeken, denk hierbij aan een veebedrijf, plantenkwekerij of bloembollenbedrijf. Ook zijn er bedrijven te bezoeken vanuit de auto, met een heuse boerderij-drive-thru kan er gereden worden over landpaden, diverse erven en door een koeien- en schapenschuur. Op de belevingslocatie bij Hoogweg Paprikakwekerijen is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

De Verlichte Boerderijenroute vindt plaats op 9, 10 en 11 december en 16, 17 en 18 december. De route is verlicht van 16.30 uur tot 22.00 uur.

 Bezoek www.lichtroutenoordoostpolder.nl

Verlichte Boerderijenroute Noordoostpolder
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.