Midwinterdag en natuurwandeling De Lebbenbrugge


-advertentiepositie-



Midwinterdag en natuurwandeling De Lebbenbrugge

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Winterdag met oude ambachten en natuurwandeling op 11 december bij museum De Lebbenbrugge.

Met oliebollen, glühwein, knieperkes, houtgestookt krentenbrood, paling roken en midwinterhoornblazers.

Op zondag 11 dec. wordt er bij museum de Lebbenbrugge een sfeervolle midwinterdag georganiseerd met verschillende oudhollandse ambachten als houtdraaien, riet- en mandenvlechten, paling en makreel roken, midwinterhoornblazers en andere handwerkambachten. Op het terrein zijn kerststukjes en wenskaarten te koop en ook heerlijke winterse versnaperingen van vroeger en nu als oliebollen, glühwein, warme chocolademelk, knieperkes en ovenvers krentenbrood, ambachtelijk gebakken in de houtgestookte oven. Ook kunt u kijken naar en proeven van ambachtelijk gerookte paling en makreel.

Op het terrein branden vuurkorven, blazen de midwinterhoornblazers hun traditionele drietonen en in het museum zelf kunt u luisteren naar een mooi historisch kerst- en winterverhaal. Voor deze wintermiddag bent u welkom vanaf 13.00 uur.

Voorafgaand aan de midwintermiddag start er om 11.00 uur tevens een wandeling door het natuurgebied het Stelkampsveld. Deze wandeling wordt begeleid door een IVN-gids die u meeneemt met een mooie route over onbekende paden en die bijzonderheden zal vertellen over de ontwikkeling van en de flora en fauna in dit prachtige gebied.

Midwinterdag: zondag 11 dec. van 13.00 tot 17.00 uur, toegang gratis.
Locatie: museum de Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25, Borculo

Voorafgaand aan deze middag: Natuurwandeling door het Stelkampsveld met een IVN- gids: start 11.00 uur vanaf de Lebbenbrugge.
Deelname aan de wandeling is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Hiervoor stuurt u vóór 10 dec. een mail naar: midwinterdag@lebbenbrugge.nl

 Bezoek www.lebbenbrugge.nl

Midwinterdag en natuurwandeling De Lebbenbrugge
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.