1

Kerstvakantie op Slot Loevestein




Kerstvakantie op Slot Loevestein

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een kasteel in sfeervolle kerststemming. Dat is Loevestein deze kerstvakantie. Overal fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en. spannende kerstverhalen. Een kasteel in sfeervolle kerststemming. Dat is Loevestein deze kerstvakantie. Overal fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en. spannende kerstverhalen. In de geschiedenis van dit stoere kasteel zijn er genoeg echte verhalen te vinden.

Dit jaar zijn er ook weer kaarsverlichte rondleidingen.
Thema water

Slot Loevestein is 664 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. In 2022 draait alles om water bij Slot Loevestein. De ligging tussen Maas en Waal, de dubbele slotgracht, de hollandse waterlinies, Hugos ontsnapping via het water de geschiedenis van Loevestein is verweven met water. Soms als vijand, bij hoogwater, en soms als vriend, om de vijand juist buiten te houden.

Deze kerstvakantie openen de professionele gidsen de verhalenkist en vertellen ze een mooi verhaal in de Zael van het kasteell. Natuurlijk kan een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling Denkend aan water (op de zolder van het kasteel) niet ontbreken deze dag.

Kun je er geen genoeg van krijgen, en wil je echt alles weten wat er te weten valt? Ga dan mee met een instaprondleing onder leiding van onze professionele gidsen.

 Bezoek www.slotloevestein.nl

Kerstvakantie op Slot Loevestein
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.