Op pad met de boswachter


-advertentiepositie-



Op pad met de boswachter

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wil je meer weten over de natuur en de historie van de Sint-Pietersberg, ga dan op pad met onze boswachters! Wil je meer weten over de natuur en de historie van de Sint-Pietersberg, ga dan op pad met onze boswachters!. De Sint-Pietersberg is rijk aan zowel natuur als historie. De bijzondere flora en fauna zijn verbonden met het verleden van de Sint-Pietersberg. Waar het kalk aan de oppervlakte komt, zijn onder andere bergsteentijm, de kleine kaardebol en wondklaver te vinden.  Dit zijn soorten die in Nederland maar weinig voorkomen.

Uit diezelfde kalk zijn op verschillende plekken historische gebouwen gebouwd, maar ook uit de kalkwanden gekapt. Het zijn stille getuigen van wat zich vroeger op en in de Sint-Pietersberg afspeelde. In tijden van oorlog bood onder andere fort Sint-Pieter bescherming aan Maastricht. Later is de Sint-Pietersberg voor veel Maastrichtenaren ook een plek van vertier, van werk en in sommige gevallen een thuis geweest.

Ga met onze boswachters op pad en ontdek hoe mens en natuur verweven zijn geraakt op deze bijzondere berg.

Praktische informatie

  • Boek vooraf online je ticket.
  • Wees een kwartier voor aanvang van de excursie aanwezig.
  • De excursie is niet geschikt voor kinderen. Voor gezinnen is er de excursie "Struinen met de boswachter".
  • Controleer jezelf op teken na elk bezoek aan de natuur
  • Er zijn verschillende startplekken van het excursieprogramma op de Sint-Pietersberg. Check vooraf goed vanaf welke locatie de door jouw geboekte excursie start.

Zorg voor voldoende water, zonnebrand en iets waarmee je je hoofd kunt bedekken. Onderweg zijn er geen sanitaire voorzieningen.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Op pad met de boswachter
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.