1

Dauwtrappen


-advertentiepositie-



Dauwtrappen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga vroeg in de ochtend op stap met de boswachter en beleef de Sint-Pietersberg terwijl deze ontwaakt. Ga vroeg in de ochtend op stap met de boswachter en beleef de Sint-Pietersberg terwijl deze ontwaakt. . Dauwtrappen. Het is iets wat traditioneel op Hemelvaartsdag plaatsvindt. Eigenlijk is dat iets wat je vaker kan doen. De natuur is namelijk op zijn allermooist in de ochtend. Zodra de zon zich laat zien, ga je met de boswachter op pad over de Sint-Pietersberg. Ervaar de kwakende kikkers, zingende vogels en ruisende bladeren. Ervaar het geluid dat alleen de natuur kan maken. 

Tijdens deze 3 uur durende excursie maak je met de boswachters een wandeling over het plateau en door de voormalige ENCI-groeve. Onderweg kun je geniet van de mooiste uitzichten vanaf het plateau terwijl er rust op de berg heerst. De Sint-Pietersberg laat namelijk haar mooiste kant zien wanneer het nog vroeg en stil is. Wie weet hoor je de oehoe wel roepen of de vroedmeesterpad kwaken. Laat je door de boswachters wijzen op al het moois wat je tegenkomt. Of het nu gaat over bijzondere vogels, planten en insecten of historie, op de Sint-Pietersberg krijg je van ieder een portie.

Praktische informatie

  • Boek vooraf online je ticket.
  • Wees een kwartier voor aanvang van de excursie aanwezig.
  • omdat deze excursie met zonsopkomst start, kan het zijn dat je even moet wachten voordat de excursie aanvangt.
  • Honden worden niet toegelaten in de groeve.
  • De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. 
  • Controleer jezelf op teken na elk bezoek aan de natuur
  • Er zijn verschillende startplekken van het excursieprogramma op de Sint-Pietersberg. Check vooraf goed vanaf welke locatie de door jouw geboekte excursie start.

Extra informatie voor excursies in de diepe groeve:

Denk aan goed schoeisel, dichte (wandel)schoenen zijn verplicht. De route loopt over scherpe vuursteen en drassige delen. Heb je geen dicht schoeisel aan, kun je helaas niet met de excursie mee. Onderweg zijn er geen sanitaire voorzieningen.

Houd er rekening mee dat het in de diepe groeve een aantal graden warmer is dan daarbuiten. Zorg voor voldoende water, zonnebrand en iets waarmee je je hoofd kunt bedekken. Bij een verwachte temperatuur bij de start van de excursie van 28 graden of hoger, kan het voorkomen dat Natuurmonumenten besluit de excursie te annuleren in verband met jullie veiligheid.

Betreden van de groeve is op eigen risico. Natuurmonumenten kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel geleden schade.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Dauwtrappen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.