Rondleiding: Sporen van de Tweede Wereldoorlo


-advertentiepositie-



Rondleiding: Sporen van de Tweede Wereldoorlo

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis organiseert op zondag 5 maart 2023 een begeleide wandeling met als thema "Sporen van de Tweede Wereldoorlog". Ontdek de vestingwerken, het geschut en de vestinghaven onder leiding van een gids. Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis organiseert op zondag 5 maart 2023 een begeleide wandeling met als thema "Sporen van de Tweede Wereldoorlog".

Hiervoor loop je met een gids door de vesting van Hellevoetsluis waarbij er op diverse plekken wordt stil gestaan. Plekken die zichtbaar, danwel onzichtbaar te maken hebben met de toenmalige overheersing door Nazi Duitsland. Ondermeer de FlAk bedding zal bezocht worden. Op deze FlAK bedding stond in de oorlog luchtdoelgeschut.

Ook zal worden stilgestaan bij de voor de Nazis belangrijke functie die Hellevoetsluis had als thuishaven van o.a. het Maas Flottielje. Met het zogenaamde Kleinkampfmittel werd getracht om schepen van de konvooivaart op Antwerpen tot zinken te brengen. Dit nadat de slag om de Schelde vrije toegang tot Antwerpen had opgeleverd voor de geallieerden.

Deze rondleiding duurt anderhalf uur. De kosten voor de rondleiding bedraagt 4,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar en donateurs betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis.

De rondleiding start om 13:00 uur. Aanmelden is noodzakelijk. Je dient voor deelname het formulier in te vullen op de site https://www.fronttaal.info. Na aanmelding ontvang je meer informatie. Heb je geen beschikking over internet dan kan je ook telefonisch reserveren op nummer: 06 31 25 49 09.

 Bezoek www.fronttaal.info

Rondleiding: Sporen van de Tweede Wereldoorlo
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.