Vaarexcursie Veluwemeerkust met de boswachter


-advertentiepositie-



Vaarexcursie Veluwemeerkust met de boswachter

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga met een open boot het water op. Ervaar hoe de seizoenen het Veluwemeer in zijn greep heeft! Houd jij ervan om lekker het water op te gaan? De boswachter van Natuurmonumenten neemt je mee op dit avontuur op het Veluwemeer. Zie welke vogels dit seizoen op de plassen doorbrengen. Interesse? Vaar met ons mee! Ga met een open boot het water op. Ervaar hoe de seizoenen het Veluwemeer in zijn greep heeft! Houd jij ervan om lekker het water op te gaan? De boswachter van Natuurmonumenten neemt je mee op dit avontuur op het Veluwemeer. Zie welke vogels dit seizoen op de plassen doorbrengen. Interesse? Vaar met ons mee! . Ga met een open boot (sloep) het water op. Ervaar hoe de seizoenen het Veluwemeer in zijn greep heeft!
Houd jij ervan om lekker het water op te gaan? De boswachter van Natuurmonumenten neemt je mee op dit avontuur op het Veluwemeer. Zie welke vogels dit seizoen op de plassen doorbrengen. Interesse? Vaar met ons mee!

Waan jezelf een reiziger, als de wind om je oren suist. Met verrekijkers speuren we naar de vogels die door de seizoenen rondom het Veluwemeer verblijven. Vogels als de Knobbelzwaan, pijlstaart, de kleine zwaan, smient en wintertaling verblijven hier graag.

Varen en de benen strekken

Als de tijd het toelaat mag je je benen even strekken op één van de eilandjes. Hier zie je weer andere vogels en verschillende wilde bloemen. De boswachter weet hier alles van. Net als over de rijke ontstaansgeschiedenis van het meer. Als je op de terugweg de blauwe schicht van de ijsvogel voorbij ziet schieten, kijk je terug op een onvergetelijke dag. 

Toeterende zwanen en de zeearend

Veluwemeerkust is een fantastische plek voor vogels. In een fluisterboot glijd je over het kabbelende water en langs begroeide oevers. Ieder jaargetijde brengt andere vogels met zich mee. In de wintermaanden verblijft een derde van de wereldpopulatie kleine zwanen op het Veluwemeer. Al van verre hoor je hun zangerige getoeter. In het voorjaar broedt de aalscholver in de bomen rond het meer en staan reigers verscholen in het riet hun visje te vangen. Lepelaars scheppen in de zomer met hun bijzondere snavels naar diertjes in de bodem en met een beetje geluk zweeft de zeearend ook nog voorbij. 

Praktische info

  • Trek stevige schoenen en warme kleding aan. Het kan koud zijn op het water!
  • We varen met een open boot.
  • Wees minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig.
  • Neem je verrekijker mee
  • De vaarexcursie duurt ongeveer 2 uur
    Een kop koffie of thee is bij de prijs inbegrepen
  • De tocht is voor volwassenen en kinderen vanaf circa 10 jaar
  • Let op het weer en pas daar de kledingkeuze op aan, op het water kan het een stuk frisser zijn dan op het land
  • N.B. Deze boottocht kan vanwege harde wind, dichte mist of te weinig deelname geannuleerd worden. U wordt hierover uitsluitend per e-mail geïnformeerd. Controleer voor aanvang van de tocht dus altijd uw e-mail inbox.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Vaarexcursie Veluwemeerkust met de boswachter
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.