Blote bomen door het oog van de kunstenaar


-advertentiepositie-



Blote bomen door het oog van de kunstenaar

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kijk als een schilder naar bomen. Zoek met je ogen het elegante onderscheid. Er is meer te zien dan je denkt! Kijk als een schilder naar bomen. Zoek met je ogen het elegante onderscheid. Er is meer te zien dan je denkt!.

'Blote bomen' en de kunst van het kijken

Als je bij google ‘blote bomen’ intikt, krijg je afbeeldingen van bomen zonder blaadjes. Zo gek is die term dus niet. We gaan de kunst van het kijken beoefenen, met een aandachtig oog voor de essentie van bomen. Júist als ze zonder blaadjes zitten. Juist in de winter, als alles saai, stil en donker lijkt. Maar dán is er iets te zien dat de rest van het jaar verborgen is. Mondriaan, van Gogh, Hockney, allemaal schilderden ze blote bomen. Die gaan we ook bekijken.

Elegant onderscheid

Deze wandeling is voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het elegante onderscheid. Die twijgjes, die bast, de kleur van een knop, de vormprincipes van zo’n levend organisme. Voor hen die het subtiele karakter van bomen beter willen leren kennen.

Goed om te weten:

  • Leeftijd: deze wandeling is gericht op volwassenen. Kinderen boven de 12 die geïnteresseerd zijn, zijn ook welkom.
  • Trek warme kleding aan, we staan ook regelmatig even stil.

Let op: startplaats is parkeerplaats Midden-Herenduin, Duin en Kruidbergerweg thv 18 (tegenover Lijn 5) in Driehuis/ Santpoort-Noord.

Het complete activiteitenprogramma van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, ook van andere organisaties, is hier te vinden: www.np-zuidkennemerland.nl

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Blote bomen door het oog van de kunstenaar
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.