Ga mee op tijdreis op Buitenplaats De Tempel in Rotterdam


-advertentiepositie-



Ga mee op tijdreis op Buitenplaats De Tempel in Rotterdam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De boswachter van de historische buitenplaats De Tempel neemt je mee op een tijdreis door de tuinen, de eeuwenoude lanen en oude bruggen en hekken. Je leert alles over de historie van de buitenplaats en natuurlijk de natuur. Je vindt deze parel aan de noordrand van Rotterdam, bij Overschie. De boswachter van de historische buitenplaats De Tempel neemt je mee op een tijdreis door de tuinen, de eeuwenoude lanen en oude bruggen en hekken. Je leert alles over de historie van de buitenplaats en natuurlijk de natuur. Je vindt deze parel aan de noordrand van Rotterdam, bij Overschie..

Rondleiding over buitenplaats De Tempel

Tijdens een wandeling van ruim een uur over de buitenplaats neemt een vrijwillige boswachter je mee terug in de tijd en krijg je na afloop koffie of thee met gebak. Al wandelend kom je door de verschillende tuinstijlen en het parkbos. Sinds 2021 heeft Natuurmonumenten het gebied in beheer; wij herstellen de komende jaren bijvoorbeeld de kronkelende paden in de landschapstuin en zorgen voor het herstel van de rechte zichtlijnen die zo kenmerkend zijn uit de barokperiode.

Wat kan je verwachten op de buitenplaats?

In alle jaargetijden is deze onontdekte parel in Rotterdam Overschie mooi om te ontdekken door zijn diversiteit aan vegetatie en de aanwezige fauna. Zo staat de oudste eik van Rotterdam op deze buitenplaats, heeft ook de ijsvogel - naast een veertigtal andere vogelsoorten - domicilie in het gebied en zelfs de beschermde rosse vleermuis nestelt hier!

16 rijksmonumenten

Wist je echter ook dat er op dit moment al 16 rijksmonumenten in dit openbaar toegankelijke terrein te ontdekken zijn? Allen zijn eigendom van de gemeente Rotterdam. Toegang is helaas niet mogelijk, maar de boswachter zal zeker het hoofdgebouw, het koetshuis en de Chinese theekoepel tonen en verder leidt de wandeling over een aantal oude bruggen, langs de niet onbelangrijke waterwerken en een deel van de beeldencollectie. 

Ledenkorting

Leden van Natuurmonumenten krijgen korting op de rondleidingen. Vergeet niet je kortingspas mee te nemen tijdens de excursie, hier kan je als lid gratis het parkeerterrein mee afrijden. Volg @Natuurmonumenten_DeTempel op Instagram voor de actualiteiten, de mooiste foto's of interessante wetenswaardigheden. We kijken er naar uit je snel fysiek of digitaal te ontmoeten!

Rondleidingen op aanvraag

Daarnaast zijn er, op aanvraag, ook rondleidingen voor groepen mogelijk over deze buitenplaats in Rotterdam. Hier zijn kosten aan verbonden. Op verzoek en in onderling overleg kan een langere of kortere rondleiding afgesproken worden. Aanvraag rondleiding voor groepen kan via c.meulenkamp@natuurmonumenten.nl. We ontvangen je graag!

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Ga mee op tijdreis op Buitenplaats De Tempel in Rotterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.