Kerst & Wintertuin op Fort bij Nigtevecht - ZONDAG


-advertentiepositie-



Kerst & Wintertuin op Fort bij Nigtevecht - ZONDAG

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In de donkere dagen voor de kerst ga je voor het ultieme kerstgevoel naar Fort bij Nigtevecht. Kom op 18 december langs op dit sfeervolle kerstfort. Alle ingredinten voor feestelijke voorpret zijn aanwezig: levende kerststal, winterse OERRR-speurtocht in en om het fort, kerstconcerten, een prachtige familievoorstelling en warme chocolademelk en glhwein. In de donkere dagen voor de kerst ga je voor het ultieme kerstgevoel naar Fort bij Nigtevecht. Kom op 18 december langs op dit sfeervolle kerstfort. Alle ingrediënten voor feestelijke voorpret zijn aanwezig: levende kerststal, winterse OERRR-speurtocht in en om het fort, kerstconcerten, een prachtige familievoorstelling en warme chocolademelk en glühwein.. Alvast in de kerstsfeer komen? In het weekend van 17 en 18 december organiseert Natuurmonumenten in samenwerking met Cultuurhuis Piet Mondriaan uit Abcoude ‘Kerst & Wintertuin op Fort bij Nigtevecht’. Het fort wordt omgetoverd tot een echt kerstfort met kerstbomen, vuurkorven, lichtjes, warme chocolademelk en glühwein. Tijdens dit weekend is er voor jong en oud van alles te beleven. Kom kijken naar de levende kerststal of doe mee met de OERRR-speurtocht in en om het fort. Luister naar één van de kerstkoren in de genieloods, kom kijken naar de Roald Dahl-jeugdvoorstelling in de poterne of bezoek een mini-kindercollege van onze boswachter of fortenwacht en geniet tot slot van swingende bands. Kortom: voor het ultieme kerstgevoel moet je op Fort bij Nigtevecht zijn. 

Levende kerststal, OERRR-speurtocht en mini-kindercolleges

Doe mee met de winterse OERRR-speurtocht, aai de dieren in de levende kerststal en ontdek de natuur én de geschiedenis van Fort bij Nigtevecht. Natuurmonumenten heeft allerlei spannende en leuke opdrachten uitgezet, die jou langs alle mooie plekjes van het fort leiden. Alvast een tipje van de sluier: je gaat in ieder geval aan de slag om een kerstdiner voor vogels te maken. En je sluit de speurtocht af met het roosteren van marshmallows boven een vuurtje. Wil je meer over dieren in de winter weten? Of over forten? Onze boswachters en fortwachters vertellen je hier tijdens een mini-kindercollege van alles over. Ook leuk voor volwassenen!

Cultureel programma van Cultuurhuis Piet Mondriaan

Dit is het eerste jaar dat Natuurmonumenten en Cultuurhuis Piet Mondriaan uit Abcoude de handen ineen slaan en samen een kerstfeest organiseren. Met de titel Wintertuin heeft het Cultuurhuis een prachtig en sfeervol cultureel programma samengesteld. 

  • 11:30 uur: Da Capokoor
  • 12:45 uur: Da Capokoor
  • 15:30 uur: Bluesband Rhumble

Boek een tijdslot

Je boekt een ticket voor een tijdslot op zondag 18 december. Binnen dit tijdslot mag je op elk moment arriveren op Fort bij Nigtevecht. Je mag ook zelf bepalen hoe lang je blijft.


Roald Dahl-jeugdvoorstelling

Acteurs Bartho Braat en Carlijn van Ramshorst spelen op beide dagen een familievoorstelling geïnspireerd op een verhaal Roald Dahl (5+). Wil je deze voorstelling meemaken? Boek dan een combi-ticket: toegang tot 'Kerst & Wintertuin op Fort bij Nigtevecht' inclusief de voorstelling. 
Klik hier voor het boeken van een combi-ticket


Proef de kerstsfeer

‘Kerst & Wintertuin op Fort bij Nigtevecht’ heeft alle ingrediënten om in de kerststemming te komen. Bezoek de levende kerststal of luister naar een optreden van een kerstkoor. Kerst wordt vaak geassocieerd met lekker eten en drinken. Ook daarvoor kun je terecht op Fort bij Nigtevecht: warme chocolademelk met slagroom, glühwein, tosti’s, broodjes worst, etc. 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Kerst & Wintertuin op Fort bij Nigtevecht - ZONDAG
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.