Midwinterhoornwandeling (meerdere tijdsblokken boekbaar!)


-advertentiepositie-



Midwinterhoornwandeling (meerdere tijdsblokken boekbaar!)

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wandel door het winterse lanschap van het Bergherbos begeleid door de klanken van de midwinterhoorn. Ontdek meer over deze eeuwenoude traditie, de historie van het Bergherbos en geniet onderweg van het prachtige winterse landschap. Wandel door het winterse lanschap van het Bergherbos begeleid door de klanken van de midwinterhoorn. Ontdek meer over deze eeuwenoude traditie, de historie van het Bergherbos en geniet onderweg van het prachtige winterse landschap.. Op zondag 18 december vindt de Midwinterhoornwandeling plaats in het Bergherbos. Wandel door het winterse landschap van het Bergherbos begeleid door de klanken van de  midwinterhoorn. Ontdek meer over deze eeuwenoude traditie, de historie van het Bergherbos en geniet  onderweg van het  prachtige winterse landschap. Starten kan tussen 11:00 en 14:00 uur vanaf ’t Peeske.

Tijdens deze wandeling beleef je het prachtige winterlandschap van het Bergherbos, ontdek je meer over het Bergherbos en haar geschiedenis en maak je kennis met de eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. De blazers van de midwinterhoorngroep Bergh, onderdeel van de Heemkundekring Bergh, brengen onderweg  op verschillende plaatsen het prachtige melancholieke geluid van de midwinterhoorn ten gehore. De melancholieke geluiden van de midwinterhoorn klinken het mooist bij vrieskou, in een bos of heuvelachtige omgeving, dat komt in het Bergherbos dus helemaal tot zijn recht.

In de OERRR speelnatuur is te zien hoe deze indrukwekkende midwinterhoorn wordt gebouwd. Het midwinterhoornblazen hoort bij de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. En is de eerste Nederlandse traditie op die lijst. De gebruiken die bij de Nationale Inventaris horen, maken in een later stadium kans door de UNESCO erkend te worden als werelderfgoed.

Zeker een bezoekje waard dus!

Handig om te weten

-Er zijn meerdere tijdstippen boekbaar! Is er een tijdstip vol, kijk dan of er een ander tijdstip beschikbaar is.
-Starten kan tussen 11:00 en 14:00, startpunt ’t Peeske.
-Wandeling op eigen initiatief
-Afstand circa 7km.
-Duur van de wandeling circa 2 uur.   
-Neem drinken mee voor onderweg.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Midwinterhoornwandeling (meerdere tijdsblokken boekbaar!)
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.