1

OERRR Vette Vogel Dag op de Sint-Pietersberg


-advertentiepositie-



OERRR Vette Vogel Dag op de Sint-Pietersberg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Veel vogels zijn vertrokken naar het zuiden om te overwinteren in een lekker warm land en sommige dieren houden een winterslaap. Die merken weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten juist extra hun best doen om voedsel te vinden. Als het buiten vriest en de grond hard is, kunnen ze best wat extras gebruiken. En daar ga jij bij helpen! Veel vogels zijn vertrokken naar het zuiden om te overwinteren in een lekker warm land en sommige dieren houden een winterslaap. Die merken weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten juist extra hun best doen om voedsel te vinden. Als het buiten vriest en de grond hard is, kunnen ze best wat extra’s gebruiken. En daar ga jij bij helpen!. Er zijn dieren die een winterslaap houden en vogels die naar het zuiden vertrekken. Dan merken ze weinig van de kou. De vogels die in Nederland blijven, moeten juist extra hun best doen om hun eten bij elkaar te scharrelen. Terwijl ze juist door de kou extra energie nodig hebben. Help jij de vogels de winter door?

Snacks voor vogels

Vogels kunnen in de winterperiode wel wat hulp gebruiken als brandstof tegen de kou. Bij Bistro Hoffmanni in de ENCI Groeve op de Sint-Pietersberg leer je tijdens de OERRR Vette Vogel Dag hoe je de lekkerste vogelsnacks maakt: tover een dennenappel om tot een snackbar, maak een pindaslinger of vetbol in een kopje. Na afloop neem je alles mee naar huis voor de vogels in je tuin of op je balkon. Of je geeft de vogelsnacks cadeau! Ook kun je vogels gaan spotten in de groeve. Wie weet wat je gaat zien! 

Praktische info

  • Voor kinderen van 4 - 12 jaar
  • Dit is een activiteit voor het hele gezin. Ouders gaan mee met de kinderen.
  • Let op: Bistro Hoffmanni is alleen te voet bereikbaar. 
  • Parkeren kan op de parkeerplaats bij Chalet d'n Observant. 
  • Vanwege de te verwachte koude is de locatie van deze activiteit gewijzigd naar Bistro Hoffmanni. 
  • Trek stevig schoeisel aan voor je wandeling naar Bistro Hoffmanni. 
  • Duur: 2 uur
  • Reserveer je ticket(s) online 
  • Ouders/begeleiders blijven tijdens de activiteit bij hun kind(eren), maar hoeven zich niet aan te melden
  • Deze activiteit is niet geschikt als verjaardagsfeest.
  • Op zoek naar een verjaardagsfeestje? Kijk op Leuk verjaardagsfeestje?

OERRR is overal

Zodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Want OERRR is overal: op straat, in de tuin en in het bos. OERRR is lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Een prachtige wereld ontdekken en spannende dingen in de natuur beleven. Gezond, gratis en altijd beschikbaar. Kijk snel op Wat is OERRR?

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

OERRR Vette Vogel Dag op de Sint-Pietersberg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.