Op pad met de stadsherder van Rotterdam tijdens lammetjestijd


-advertentiepositie-



Op pad met de stadsherder van Rotterdam tijdens lammetjestijd

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In januari en februari worden de lammetjes geboren! Stadsherder Martin Oosthoek geeft daarom unieke rondleidingen vanaf Belevenisboerderij Schieveen naar de grote schapenstal waar ruim 1000 schapen hun lammetje hebben gekregen. In januari en februari worden de lammetjes geboren! Stadsherder Martin Oosthoek geeft daarom unieke rondleidingen vanaf Belevenisboerderij Schieveen naar de grote schapenstal waar ruim 1000 schapen hun lammetje hebben gekregen.. In januari en februari worden de lammetjes geboren! Stadsherder Martin Oosthoek geeft daarom unieke rondleidingen vanaf Belevenisboerderij Schieveen naar de grote schapenstal waar ruim 1000 schapen hun lammetje hebben gekregen. 

Ins & outs van het schapenherdersvak

Wil jij mee met deze exclusieve rondleiding van stadsherder Martin Oosthoek? Met de huifkar ga je van Belevenisboerderij Schieveen naar de grote schapenstal.

Stadsherder Martin Oosthoek vertelt: “Onze schapen lammeren altijd in januari / februari. Op Belevenisboerderij Schieveen, gerund door mijn vrouw Petra, werken we samen met de boswachters van Natuurmonumenten. Hier staat een deel van de schapen, maar het grootste aantal – zo’n 1000 schapen – vind je hier, in de grote stal aan de A13 naast Zestienhoven.”

Tijdens de excursie vertelt de stadsherder alle ins and outs van het schapenherdersvak en de hectiek rond de lammertijd.

Belevenisboerderij Schieveen

De Rotterdamse schapenboerderij laat je het boerenleven ontdekken! Je kunt hier ravotten in Speelnatuur van OERRR en de vele boerderijdieren aaien. Naast de boerderijwinkel vind je de lunchroom waar je een kopje koffie of thee kunt drinken. De lokale Schieveense kruidkoek is een echte aanrader!

Tips van de stadsherder tijdens de rondleiding

  • Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • We rekenen voor zowel volwassenen als kinderen dezelfde prijs. Je kunt dus ook voor kinderen tickets bestellen onder de knop volwassenen
  • Vertrek met huifkar vanaf Belevenisboerderij Schieveen, Oude Bovendijk 220 in Rotterdam.
  • Na 1,5 uur brengt de huifkar je weer terug bij Belevenisboerderij Schieveen.
  • Aan deze excursie kunnen geen zwangere vrouwen deelnemen.
  • Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er kunnen 25 deelnemers per excursie mee, uiteraard onder voorbehoud van maatregelen.
  • Wil je voor een groep van 25 personen een exclusieve groepsexcursie reserveren? Dat kan op de beschikbare data om 14.30 uur. De kosten zijn 175 euro voor niet-leden en 150 euro voor leden. Neem voor meer informatie contact op via info@belevenisboerderij.nl. 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Op pad met de stadsherder van Rotterdam tijdens lammetjestijd
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.