Het Requiem van Duruflé gezongen door het NSKAD


-advertentiepositie-



Het Requiem van Duruflé gezongen door het NSKAD

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 11 februari 2023 zal het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (NSKAD) het Requiem van Duruflé ten gehore brengen. Het concert, onder leiding van Leenke de Lege, zal plaatsvinden in de Groenestraatkerk te Nijmegen. De koorwerken zullen worden uitgevoerd onder begeleiding van organist Jan Pieter Lanooy.

Duruflé (1902-1986) was een Frans organist en componist. Zijn oeuvre bestaat uit werken voor orgel, koor, orkest en uit kamermuziek. Zijn bekendste werk is het requiem uit 1947. Duruflé studeerde orgel aan het Parijse conservatorium tussen 1922 en 1928, waar hij later ook aan de slag ging als professor voor harmonieleer. Zijn vocale werken laten zich sterk beïnvloeden door de Gregoriaanse traditie, hetgeen ook goed terug te horen is in zijn requiem. Net als Gabriel Fauré koos Duruflé ervoor om bepaalde ernstige gedeeltes van het requiem weg te laten om zo tot een meditatiever eindresultaat te komen. Deze eigenschap komt ook sterk naar voren in het slotstuk In Paradisum, waarin Duruflé de dood als geen ander met optimisme weet te verenigen. Naast het Requiem voert het koor werken uit van oa. Debussy, Ravel en Saïnt-Saens.

Het NSKAD bestaat uit ongeveer 40 leden die elk een klik hebben met klassieke muziek. Het koor bestaat grotendeels uit studenten, met een verscheidenheid aan achtergronden en studies. Aangezien er intensief gerepeteerd wordt en de banden tussen de koorleden hecht zijn, zijn de concerten van hoog niveau.

 Bezoek www.nskad.nl

Het Requiem van Duruflé gezongen door het NSKAD
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.