Roger 'Moreno' Rathgeb en Janusch Hallema


-advertentiepositie-



Roger 'Moreno' Rathgeb en Janusch Hallema

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Roger 'Moreno” Rathgeb componeerde al vanaf 1998 eigen stukken.. Nu al weer bijna 25 jaar geleden, begon hij aan het Requiem voor de slachtoffers van Auschwitz te schrijven: een compositie van 60 minuten voor symfonieorkest, koor en solisten. Sindsdien is het Requiem voor Auschwitz al in verschillende Europese steden uitgevoerd zoals, Amsterdam, Dresden, Praag, Boedapest, Krakow, Berlijn en Frankfurt.
Dit talent heeft een lange staat van dienst. Op het podium musiceerde hij met internationale grootheden in het circuit van de Sinti-muziek en de Oost Europese Roma-muziek.
Samen met Janusch Hallema staat Moreno op het podium van de Muziek Nomaden in Ede. Janusch heeft een eigen Sinti ensemble, genaamd Tabor. Doch deze keer vormen deze twee karakteristieke persoonlijkheden een duo, speciaal voor ons concept van de Muziek Nomaden, Deze middag laten deze muzikanten je kennismaken met het erfgoed van Sinti en Roma. Zij samen hebben die energieke uitstraling, die hen ook al tot de publiekslieveling maakte op het Gypsy Roots Festival van 2021 en daarom straks op 1 juli 2023 teruggevraagd worden. Deze pure zigeunermuziek klinkt soms melancholisch en dan vurig,

 Bezoek ericatheater.nl

Roger 'Moreno' Rathgeb en Janusch Hallema
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.