Dalí­, Gaud­í en Recoding Entropia


-advertentiepositie-



Dalí­, Gaud­í en Recoding Entropia

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Fabrique des Lumières haalt Salvador Dalí­ en Antonio Gaudí­ naar Amsterdam. Ervaar de werken van deze kunstenaars met projecties op de muren, bijpassende muziek en geluidseffecten tijdens twee nieuwe tentoonstellingen.

Een sprookje, een hallucinatie, een droom: het werk van Salvador Dalí­ is altijd een ervaring. Op doek al, maar zéker bij deze expositie, Dalí­: The Endless Enigma. De psychedelische kunstwerken van een van de meest grandioze kunstenaars aller tijden komen in Fabrique des Lumières van alle kanten op je af, begeleid door de muziek van Pink Floyd. In deze productie - gemaakt door Gianfranco Iannuzzi, Renato Gatto en Massimiliano Siccardi - komen alle facetten van de kunstenaar aan bod. Van zijn impressionistisch en kubistisch geïnspireerde werken tot het mystieke en uiteindelijk zijn surrealistische periode. Dertig jaar na zijn dood is het werk Dalí­ nog steeds een ontsnapping uit het hier en nu. En zoals hier zag je het nog nooit.

Grillig en provocerend, zo werd het werk van de Catalaanse architect Antonio Gaudí­ vaak omschreven. Dalí­ was fan van hem en niet voor niks is het een van de beroemdste architecten die ooit geleefd heeft. Parc Güell, Casa Batlló, Casa Milà  en de Sagrada Famí­lia: allemaal legendarisch. Maar wat maakt het zo bijzonder? De golvende gevels in ieder geval, maar ook de kleuren van het glas en keramiek, de grote pilaren en organische motieven. Het spel met licht en ruimte.

Maar het is dit alles bij elkaar dat ervoor zorgt dat ervoor zorgt dat Gaudí­ een nieuwe, wonderlijke wereld laat ontstaan. Eentje waar meer lijkt te kunnen, waar geen grenzen aan de fantasie zijn. Die wereld is nu te zien in Fabrique des Lumières. Met de muziek van George Gershwin op de achtergrond en Gaudí­ zo ver als je kunt kijken.

Ga zitten, ga liggen, blijf staan: alles kan, maar laat het over je heen komen. Deze audiovisuele ervaring zuigt je op en neemt je mee. In Recoding Entropia komt er een nieuwe realiteit tot leven, allemaal verbonden aan hetzelfde thema: evolutie.

Recoding Entropia is een meeslepende audiovisuele ervaring, speciaal ontworpen voor Culturespaces. Deze film van François Vautier is een spel van verrassing en verwarring. En daarmee daagt het je uit om zelf de grenzen van je verbeelding op te zoeken. Vergeet ruimte, vergeet tijd en ontdek een nieuwe realiteit. Gewoon, door op te gaan in het ongewone.

 Bezoek www.fabrique-lumieres.com

Dalí­, Gaud­í en Recoding Entropia
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.