1

Lezing Virus & Host door Eric van Gorp


-advertentiepositie-



Lezing Virus & Host door Eric van Gorp

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op de expositie in De Kleine Toonzaal in Huizen toont LenS Fotografie werken die het verhaal vertellen van de intieme relatie tussen het virus en de host. Aansluitend hierop zal op zaterdag 1 april om 14.00 uur Eric van Gorp een lezing geven over de expositie Virus & Host. Eric van Gorp is hoogleraar virologie aan het Erasmus MC en de initiatiefnemer voor het programma Viruskenner voor middelbare scholen. Hij zal vertellen over verschijnselen als infectieziekten, hoe bepaalde stigma’s en taboes tegen te gaan en hoe dit kunstproject tot stand is gekomen. Meer informatie kan je vinden op www.viruskenner.nl.

De kunstenaars Linda Grool en Sabine Heetebrij van LenS Fotografie zullen ook aanwezig zijn. Je kunt de viroloog en de kunstenaars spreken over het werk en kunst bewonderen.
Op de expositie is ook de keramiek van Marga Niederer Van Huizen te zien. Zij is geïnspireerd door de illustraties van Ernst Haeckel, een Duitse zoöloog en filosoof (1834-1919).

De lezing 'Virus & Host' is zaterdag 1 april om 14.00 uur in galerie De Kleine toonzaal, Voorbaan 25 in Huizen. Wij verwachten veel belangstelling, daarom graag aanmelden via mail info@dekleinetoonzaal.nl.

 Bezoek www.dekleinetoonzaal.nl

Lezing Virus & Host door Eric van Gorp
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.