1

Rondleiding in en om het Fort bij Aalsmeer




Rondleiding in en om het Fort bij Aalsmeer

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zaterdag 1 april as. organiseert Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 45 CRASH een rondleiding in en om Fort bij Aalsmeer

Speciale rondleiding:
Proef de geschiedenis bij CRASH en het Fort bij Aalsmeer

Op zaterdag 1 april 2023 organiseert CRASH rondleidingen over het terrein en door het Fort bij Aalsmeer. Dit fort maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Ontdek het mooie linielandschap en dompel u onder in de historie van het fort.
Deze bijzondere rondleiding wordt voorafgegaan door een korte introductie over het Fort bij Aalsmeer en de Geniedijk in de expositie over het fort. U komt in delen van het fort die normaal niet toegankelijk zijn voor de bezoekers van het museum.

Praktische Informatie
Het terrein rond het fort is ruig en modderig bij veel regen, daarbij zijn de niet gebruikte delen van het fort zelf koud en vuil, dus kleding aan die tegen een stootje kan en draag stevig schoeisel. Een zaklamp is handig om mee te nemen.
De rondleidingen beginnen om 11:00 uur en 14:30 uur. Wij vragen u zich aan te melden voor n van de tijdstippen ivm een maximum aantal deelnemers per rondleiding. Via de blauwe knop hieronder kunt u reserveren voor deze rondleiding. Het aantal deelnemers per ronde is beperkt; reserveer tijdig.
Kosten
De toegang voor het museum bedraagt 7,50 voor volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder, 4,00 voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Kinderen jonger dan 6 jaar, donateurs en veteranen hebben gratis toegang.
Bezoekers van het museum kunnen gratis meedoen aan de rondleiding.

Openingstijden
Het museum is geopend op zaterdag en iedere 2e zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur.
Locatie
Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 is gevestigd in het fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout.

 Bezoek www.crash40-45.nl

Rondleiding in en om het Fort bij Aalsmeer
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.