Friese ledenbijeenkomst weidevogels


-advertentiepositie-



Friese ledenbijeenkomst weidevogels

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De grutto staat centraal op de ledenbijeenkomst op 1 april in het kerkje van Leons. Wat doet Natuurmonumenten om voor deze vogel in de Greidhoeke meer ruimte te creeren en ze het naar de zin te maken? Hoe werken we samen met de boeren? En wat doen zij allemaal om zoveel mogelijk jonge weidevogels vliegvlug te krijgen? Hoe past dat allemaal binnen het aanvalsplan grutto? De grutto staat centraal op de ledenbijeenkomst op 1 april in het kerkje van Leons. Wat doet Natuurmonumenten om voor deze vogel in de Greidhoeke meer ruimte te creeëren en ze het naar de zin te maken? Hoe werken we samen met de boeren? En wat doen zij allemaal om zoveel mogelijk jonge weidevogels vliegvlug te krijgen? Hoe past dat allemaal binnen het “aanvalsplan grutto”? .

‘Skries op 'e hikke ropt grito-griet'

De grutto staat centraal op de ledenbijeenkomst op 1 april in het kerkje van Leons. Wat doet Natuurmonumenten om voor deze vogel in de Greidhoeke meer ruimte te creëren en ze het naar de zin te maken? Hoe werken we samen met de boeren?  En wat doen zij allemaal om zoveel mogelijk jonge weidevogels vliegvlug te krijgen? Hoe past dat allemaal binnen het “aanvalsplan grutto”?

Op deze vragen gaan we in op de ledenbijeenkomst, georganiseerd door de Ledencommissie Friesland. We gaan ook het veld in met de boswachter. Op zoek naar de grutto’s en de andere weidevogels. Dus neem je verrekijker mee!

Tijdens de jaarvergadering, die onderdeel van de bijeenkomst is, stelt ons nieuwe ledencommissielid Elske Schuurmans zich aan u voor.

Programma

9:50 – 10:00  Inloop met koffie of thee 

10:00 – 10:05 Welkom door Bert Lenten, voorzitter van de ledencommissie Fryslân

10:05 – 10:15 De bescherming van de grutto en het aanvalsplan grutto 

10:15 – 10:40 Wat doet Natuurmonumenten in de Greidhoeke voor de grutto’s en hoe werken we samen met de boeren in het beheer.

10:45 – 11:00 Het werk van de boeren voor de weidevogels en speciaal de grutto door de Natuerkoöperaasje Baarderadiel.

11.05 – 11.25 Jaarvergadering Fryslân van Natuurmonumenten met het jaarverslag van 2022, het jaarplan van 2023 en de samenstelling van de Ledencommissie.
 
11:25 – 12:45 Excursie

12:45 – ... Ruimte voor je eigen wandeling, bijvoorbeeld een rondje Leons - Baard en weerom.

Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de ruimte in de kerk en kan via de knop hierboven. Denk aan geschikt schoeisel en kleding. Mocht je op het laatste moment verhinderd zijn, geef dat aub door via een bericht op telefoon 06- 33180429.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Friese ledenbijeenkomst weidevogels
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.