Met de Blauwe Bever naar Loowaard bij Huissen


-advertentiepositie-



Met de Blauwe Bever naar Loowaard bij Huissen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een bijzondere vaart met twee opstapplaatsen, vanaf Oosterbeek (bij het Drielse Veer) naar Arnhem, waar een tweede opstapplaats is en dan naar het natuurgebied Loowaard bij Huissen.

Het safarischip De Blauwe Bever vertrekt vanaf twee locaties, in Oosterbeek en Arnhem komen de deelnemers aan boord. Men ervaart het samengaan van de verstedelijking en de rivier naarmate het schip dichterbij Arnhem komt. Er is veel natuur te zien, ook in het gedeelte door de stad. De ingrepen door de mens zijn goed waar te nemen, zoals de ruimte voor de rivier, die is gemaakt om hoge waterstanden beter te weerstaan. Het stedelijk gebied wordt verlaten na het passeren van de Andrej Sacharovbrug.
Hier ervaart de deelnemer de stroming van het water bij de splitsing van IJssel en Neder-Rijn. De Blauwe Bever vaart verder stroomopwaarts door het Pannerdens Kanaal langs Huissen naar natuurgebied Loowaard. Dit unieke gebied bestaat uit moeras en grasland in de uiterwaard van het Pannerdens kanaal. De vegetatie verandert er langzaam van monotoon distelveld tot een soortenrijke ruigte, met op de oever van de rivier diverse stroomdalplanten. In de zomer zijn er veel vogels, zoals zwaluwen en gele kwikstaarten te zien. De gids vertelt niet alleen over de natuur, maar ook de geschiedenis van het oude strangengebied van de Rijn.
Let op!
- Struinen door ruig gebied, vereist wel enige (wandel)conditie.
- Het dragen van stevig schoeisel wordt aangeraden

 Bezoek deblauwebever.nl

Met de Blauwe Bever naar Loowaard bij Huissen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.