1

Atlantikwall als verdediging Deel 1 Normandi


-advertentiepositie-



Atlantikwall als verdediging Deel 1 Normandi

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Stichting Menno van Coehoorn organiseert op 6 juni om 19:30 de webinar: Atlantikwall als verdediging Deel 1 Normandi (Door Hans Sakkers). Het webinar gaat over de uitbouw van de Atlantikwall in Normandi en de strijd hierom.

Webinar Atlantikwall als verdediging Deel 1 Normandi. Door Hans Sakkers.

De Atlantikwall is een bijzonder fenomeen; ruim 6.000km lang, gelegen in 5 landen en op de Britse Channel Islands, in uitermate korte tijd gebouwd, vele 10-duizenden, complex en met dit alles een zeer uitdagend 20e-eeuws bouwwerk.

Dit webinar gaat over de uitbouw van de Atlantikwall in Normandi en de strijd hierom. Dit in relatie met Walcheren waar eveneens een landing is uitgevoerd. Ook de kustverdediging van beiden plekken hebben opvallende overeenkomsten.

Hans Sakkers Zeeland, is bekend om zijn grote oeuvre aan boeken over de Duitse periode 1940-1945 en de bouw van verdedigingswerken. Zo is hij medeauteur van het Nederlandse standaardwerk Duitse bunkers in Nederland, samen met Rudi Rolf. Hij schreef tal van boeken over locaties, strijdtonelen en andere aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerde onderwerpen. Hierbij schrijft hij alleen, maar even zo goed werkt en schrijft hij met andere samen, om tot een gedegen werk te komen met veel onderzoek voorafgaand. Ook onderwerpen uit de periode van de Koude Oorlog zijn door Hans Sakkers onderzocht en beschreven, b.v. de Luchtwachttorens en de MUD-palen.
Hans geeft ook regelmatig lezingen en verzorgt ook tentoonstellingen en zo meer.

Bent u nog geen lid van de Stichting Menno van Coehoorn en wilt u toch het webinar volgen, stuur dan een mail naar  info@coehoorn.nl. U ontvangt dan een eenmalige uitnodiging.

 Bezoek coehoorn.nl

Atlantikwall als verdediging Deel 1 Normandi
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.